Nunnely valt op: "Dan zie je dat hij écht goed kan voetballen"

Ché Nunnely viert goal
Ché Nunnely viert goal Foto: © BSR Agency

Che Nunnely was zondagmiddag eindelijk weer trefzeker voor SC Heerenveen. In Omroep Abe zijn Sander de Vries en Jan Vlap lyrisch over de aanvaller.

Nunnely opende al vroeg de score tegen Heracles Almelo na een fout in de defensie en speelde daarna verder een verdienstelijke wedstrijd. "Hij was opvallend goed. Dan zie je dat die jongen echt goed kan voetballen, iets wat we heel vaak niet hebben gezien", merkt Vlap op. "Nu zie je plotseling dat hij heel aardig kan voetballen."

De aanvaller speelt altijd vanaf rechts, maar mocht in Almelo op zijn favoriete kant links beginnen. Als Osame Sahraoui fit is, speelt de Noor echter altijd aan die zijde. Daarbij is een basisplek ook geen zekerheid voor Nunnely. "Doordat je het ritme niet hebt om je op een plek te richten, wil hij zich té geforceerd laten zien in de minuten die hij krijgt", legt De Vries uit over Nunnely. "Hij is zelf ook niet tevreden over zijn aantal doelpunten en assists. Het was een last die van hem afviel. Dat straalde hij ook echt uit."

Lees meer:
0 reacties