NOS-commentatoren loven Van Persie: "Grootste trainerstalent"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Het lijkt erop dat Robin van Persie de nieuwe hoofdtrainer wordt bij SC Heerenveen. Meerdere bronnen beweren dat er een tweejarig contract klaarligt in Friesland voor de oud-spits.

In de NOS Voetbalpodcast bespreken commentatoren Jeroen Elshoff, Jan Roelfs en Jeroen Grueter de aanstaande transfer van Van Persie. Grueter heeft in ieder geval lovende woorden over voor de oud-spits. “Het grootste trainerstalent van Nederland.” Ook Jan Roelfs sluit zich daarbij aan.

Elshoff is de enige die nog wel wat vragen stelt bij deze aanstelling. Zo vraagt hij zich af waar alle positieve geluiden over de trainer Van Persie vandaan komen. Roelfs laat weten dat hij laatst nog met Guus Hiddink over Van Persie had gesproken. “Die is ook eens bij hem geweest en heeft advies bij hem ingewonnen, die was heel lovend over hem, dus daar baseer ik mijn mening op.”

Ook kan hij toelichten waar het hem in zit. “Dat gaat over hoe hij voor een groep staat en zijn teambesprekingen doet, dat soort zaken. Natuurlijk kunnen meer trainers dat, dus uiteindelijk moet hij zich gaan bewijzen bij Heerenveen. Ook zijn er volgens de NOS-commentatoren andere factoren die meespelen.

Zo vertelt Grueter dat Van Persie de professionalisering van Varkenhoor en 1908 van dichtbij heeft meegemaakt. De commentator denkt dat Van Persie daardoor kan bijdragen aan de mate van professionalisering. Ook ziet Elshoff een groot verschil met bijvoorbeeld Marco van Basten. “Je hebt bij Van Persie niet het gevoel, zoals anderen dat wel hadden, dat hij leunt op zijn reputatie. Dat gevoel heb je bij hem niet.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand