Nordfeldt voorkwam bekerstunt: "Ik zag mijn schot er al ingaan"

Kristoffer Nordfeldt
Kristoffer Nordfeldt Foto: © Pro Shots

Kalvin Robert had zich in november 2012 de geschiedenisboeken in kunnen schieten, door SC Heerenveen uit te schakelen in de KNVB Beker. De nu 39-jarige aanvaller had een ronde daarvoor Hollandia naar de winst geschoten tegen Fortuna Sittard. In het Abe Lenstra Stadion leek de amateurploeg bij voorbaat kansloos, maar na een uur stond het nog 0-0 tegen het Heerenveen van trainer Marco van Basten.

"En ineens kwam ik alleen voor hun keeper", zo vertelt Robert in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik zag mijn schot er al ingaan, maar hij redde met zijn kleine teen." De redding was van Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt. Even later scoorde Ramon Zomer de enige en winnende treffer voor Heerenveen.

Ondanks de nederlaag is het bekerduel tegen Heerenveen een hoogtepunt in de carrière van Robert. "Dat komt ook omdat ik die wedstrijd koppel aan de zege tegen Fortuna." De aanvaller vindt het wel jammer dat hij destijds te bescheiden was om na afloop een shirtje van een Heerenveen-speler te vragen. "Dat is wel iets wat mijn loopbaan typeert: als ik me op cruciale momenten iets nadrukkelijker had gemanifesteerd, had het wellicht anders kunnen lopen", aldus Robert.

Lees meer:
0 reacties