Nordfeldt: 'Veel Scandinaviërs hebben hier indruk gemaakt'

In de zomer van 2010 werd Kristoffer Nordfeldt voor het eerst aan Heerenveen gelinkt en in de winter van 2011 leek een overgang al in kannen en kruiken.  Maar in 2012 maakt de Zweedse keeper dan toch echt de overstap naar Friesland. De voormalige keeper van Brommapojkarna IF tekent een contract voor 3,5 jaar.

'Ik vind Heerenveen een fantastische club', zegt Nordfeldt in een interview met sc-Heerenveen.TV. 'Toen ik hier gisteren was, kreeg ik een goede indruk. De faciliteiten voor spelers zien er goed uit. Het is een goede stap voor mij, de beste club om een betere keeper te worden. Ik ben blij om hier te zijn. Het stadion zit altijd vol. Er zitten net zoveel mensen als dat er in Heerenveen wonen.'

'In het verleden hebben hier veel Scandinaviërs gespeeld en een goede indruk gemaakt. Dat wil ik uiteraard ook doen', vervolgt Nordfeldt. 'Ik heb goede reflexen en een goed voetenwerk, maar ik wil me op alle punten verbeteren, ook al ben ik er al goed in. De club heeft vertrouwen in me, maar ik moet me natuurlijk wel bewijzen.'

Lees meer: