Noppert zorgt voor kippenvelmoment: "Uit zichzelf zei hij..."

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

Edwin Gerritsen en Frank Zaal geven met Droombox mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, de kans om eens in een felbegeerde skybox plaats te nemen. Dit mooie initiatief komt voort uit frustratie vanwege lege skyboxen tijdens wedstrijden.

"Regelmatig liep ik het veld op, richting de dug-out. Dan zag ik een volledig gevuld stadion, met uitzondering van een aantal plekken: de stoelen van de skyboxen. Daar moest ik iets aan doen”, zo vertelt Zaal over zijn beweegredenen om Droombox te beginnen. "We wilden heel graag iets maatschappelijks doen. En daar helpt ons netwerk natuurlijk bij."

Zaal en Gerritsen herinneren zelf ook een aantal mooie ervaringen die ze dankzij hun eigen stichting meemaakten. "Laatst waren er bij sc Heerenveen dertig jonge mantelzorgers uitgenodigd. Na de wedstrijd kwam Nederlands elftal-keeper Andries Noppert nog even langs. Uit zichzelf zei hij: ‘Jullie zorgen voor jullie zieke ouders. Ik ben blij dat ik entertainment kan bieden aan mensen die echt applaus verdienen. Dus applaus voor jullie zelf.’ Dat vond ik een echt kippenvelmoment."

Lees meer:
0 reacties