'Noppert wijkt uit met Kuperus vanwege slechte band met Hesp'

Andries Noppert en Ruud Hesp
Andries Noppert en Ruud Hesp Foto: © BSR Agency

Harmen Kuperus traint samen met Andries Noppert in het privé om de doelman bij zijn vormcrisis te helpen. Geruchten gaan dat hij is ingeschakeld vanwege de slechte band tussen keeperstrainer Ruud Hesp en Noppert.

Andries Noppert
Andries Noppert schakelt externe hulp in: "Is in overleg gegaan" Lees ook

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Hesp, die voor publicatie van het artikel gevraagd werd naar de situatie, herkent zich niet in de klachten. Volgens Hesp verliepen de trainingen goed en zijn er geen problemen tussen hem en Noppert.

Bij SC Heerenveen is de kritiek intern wel bekend volgens clubwatcher Sander de Vries. Vorig seizoen klonken er al kritische geluiden over de oefeningen van Hesp. Hij zou daarbij ook niet achter zijn doelmannen staan in tegenspoed.

Algemeen directeur Ferry de Haan weet van niks. "Daar is tegen mij weinig over gezegd", aldus De Haan. "Natuurlijk gebeurt er weleens wat. Dat geldt voor iedereen. En dit soort dingen komt vaak pas naar buiten als het even wat minder gaat. Want in de periode dat Andries goed presteerde, heb ik hier niet zoveel over gehoord."

"Andries heeft bij ons aangegeven dat hij op een andere locatie aan de bak wil", vervolgt De Haan. "Wij willen hem graag helpen om terug te keren op het niveau dat hij aantikte in zijn hoogtijdagen. Als een veldspeler extra krachttraining gaat doen, accepteren we dat ook. Zo moet je het zien."

Lees meer:
0 reacties