Noppert werd cultheld van Oranje: "Mensen irriteerden zich daaraan"

Andries Noppert en Virgil van Dijk
Andries Noppert en Virgil van Dijk Foto: © Pro Shots

Het WK-optreden van Andries Noppert is één van de bijzondere verhalen van het afgelopen voetbaljaar. De doelman van SC Heerenveen keepte voor Oranje vijf duels op het wereldkampioenschap. Voor sportverslaggever Arjen de Boer is de 'Tower fan De Jouwer' hét moment van het jaar.

"Het is een sprookje", zo vertelt De Boer bij de Sportcast van Omrop Fryslân. "Als doodgewone jongen van Joure naar het elitekorps van Louis van Gaal." Noppert was voor het WK nog te gast in de Sportcast. De Boer: "Vaak komen gasten hier binnen en gaan we meteen naar de studio. Hij wilde eerst een rondleiding over de redactie. Ik heb hem de radiostudio's, montagehokjes, alles laten zien."

Van Noppert werd tijdens het WK vaak gezegd dat hij 'zo nuchter is gebleven'. Dat kwam in de media duidelijk naar voren, zag SC Heerenveen-watcher Roelof de Vries. "Het werd wel een gimmick in het land. Overal werd hij geprezen omdat hij 'zo lekker nuchter' bleef. Maar op een gegeven moment zag je een mechanisme ontwikkelen dat mensen zich daaraan irriteerden", aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand