Noppert relativeert: "Dan zal ik er wel een biertje op drinken"

Andries Noppert zit voor het eerst in zijn loopbaan in de voorselectie van het Nederlands elftal. De doelman van SC Heerenveen was wel verrast toen hij het nieuws hoorde. De supporters van SC Heerenveen waren er al langer klaar voor en zongen 'Noppert in Oranje'.

Dat gebeurde eerder bij Go Ahead Eagles, waar de sluitpost voor één duel besloot om in het oranje te keepen. "Ik heb het wel gedaan, omdat de opbrengst naar een goed doel ging. Daar deed ik het voor", vertelt Noppert bij ESPN. "Maar na een of twee keer vond ik zo'n grap over Oranje wel leuk geweest. Ik houd er niet van om dingen groter te maken dan ze zijn, want dan hebben hebben mensen snel een bepaald beeld van je."

Noppert vindt het wel fantastisch dat hij in de voorselectie zit. "Natuurlijk is het mooi, maar ik heb wel altijd geleerd, mede door de dingen die ik heb meegemaakt, dat je pas kan juichen als je iets hebt", relativeert hij. "Je staat op een lijstje en dat is een eer, op zo'n mooie lijst met zoveel grote namen. Alleen heb je nog niks. Dus waarvoor moet je blij zijn?"

Als Noppert vrijdag hoort dat hij bij de definitieve selectie zit, is zijn gevoel anders. "Dan zal ik er wel een biertje op drinken, ja. Maar dan blijf ik ook met twee beentjes op de grond. Alleen is het dan wel meer reden voor een feestje dan dat het nu is", aldus Noppert, die geen contact heeft gehad met bondscoach Louis van Gaal of keeperstrainer Frans Hoek.

Hij heeft dan ook geen idee waarom hij geselecteerd is. "Maar het is over de laatste tijd gewoon opgevallen. Als je het goed blijft doen, dan kom je vanzelf wel in de picture", meent Noppert, die wellicht als penalty-killer wordt geselecteerd. "Ik vind het moeilijk om te zeggen of ik dat ben. Ik geloof in een bepaalde theorie, alleen die moet je voor jezelf houden. Maar je moet ook geluk hebben dat je in de goede hoek zit. Ik ga in ieder geval niet als een malloot door de goal. Zo zit ik niet in elkaar. Als ze dat van mij verwachten, dan kunnen ze me net zo goed thuis laten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand