Noppert over lastige tijd: "Wedstrijddagen vond ik vervelendst"

Andries Noppert tegen Almere City
Andries Noppert tegen Almere City Foto: © Pro Shots

Andries Noppert heeft een moeilijke tijd achter de rug. De doelman was eerder nog doelman van Oranje op WK en onbetwiste nummer één bij zijn club SC Heerenveen. Na een tijdje minder te hebben gekeept werd hij niet meer geselecteerd voor Oranje en de bank in het Abe Lenstra stadion werd zijn plek.

Noppert blikt tegenover Omrop Fryslan terug op optreden tegen Almere City, waar hij eindelijk weer eens mocht starten. "Het was misschien niet de allermooiste wedstrijd om te zien, maar ik ben blij dat ik weer mag spelen. Je wilt graag spelen, dat geldt voor alle voetballers. De wedstrijddagen vond ik het vervelendst, je wilt graag belangrijk zijn voor het elftal. Ik heb mensen om mij heen verzameld waar ik een goed gevoel bij had. En toen ben ik aan de slag gegaan. Dat dat nu wordt beloond, en dat het gezien is, daar ben ik wel trots op", vertelt de goalie.

Noppert ziet niet in dat er 'niets meer op het spel staat' voor de Friezen. "Dat interesseert mij niet. Wij moeten het zo goed mogelijk afsluiten. Iedereen heeft ambitie, en wil wat laten zien. Dan moet je dat met elkaar doen. We moeten gewoon zes punten pakken, heel simpel", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties