Noppert op weg naar Ajax? "Geen reden waarom hij niet zou slagen"

Andries Noppert in het trainingsshirt van Oranje
Andries Noppert in het trainingsshirt van Oranje Foto: © Pro Shots

Andries Noppert schittert op dit moment op het WK voetbal in Qatar. De prestaties van de keeper van SC Heerenveen is ook de rest van de wereld niet ontgaan, waardoor steeds meer over een transfer wordt gesproken in de wandelgangen.

Zijn voormalig trainer (bij NAC Breda toen Noppert bankzitter was) vergelijkt de boomlange keeper met de tijd toen hij hem meemaakte. "Ik heb nu het gevoel dat hij veel stabieler is buiten het veld", zegt Vreven bij ESPN. "Dat hij dat doortrekt op het veld tot een stabiele keeper. Hij heeft ook de goede stappen gemaakt. Even naar Italië geweest. Daar ook niet echt geslaagd, maar dan wel de juiste stappen gemaakt. Go Ahead Eagles, Heerenveen. Als hij blijft keepen zoals hij bezig is dan is Heerenveen ook absoluut niet zijn eindstation."

Door het goede optreden ziet Vreven ook zeker kansen voor een transfer. Zelfs Ajax ziet hij als mogelijke optie. "Ik denk het wel, ook omdat hij echt een gave heeft. Dat kan je niet leren of aantrainen. Hij is super cool natuurlijk. Hij heeft geen stress. Druk gaat hem heel goed af of dat heeft hij niet. Dat zijn de juiste genen natuurlijk en zeker ook om naar een topclub te gaan."

Over welke topclub dat zou moeten zijn is Vreven duidelijk: "Hij gaat bij Ajax op dezelfde manier op de goal staan als bij Go Ahead Eagles of bij NAC. Dat is voor een keeper-zijnde een absolute pluspunt. En dan intrinsiek natuurlijk qua profiel. Groot, sterk, maar hij gaat ook snel naar de grond. Goede voeten. Hij kan absoluut een stap hoger. Ik zie geen enkele reden waarom hij niet bij Ajax zou kunnen slagen bijvoorbeeld", besluit de Belg.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
4/02
FC Utrecht
20:00
SC Heerenveen
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
19/02
SC Cambuur
12:15
SC Heerenveen
za
25/02
SC Heerenveen
18:45
RKC Waalwijk
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
9 NEC 19 3 23
10 RKC Waalwijk 18 -2 22
11 Go Ahead Eagles 18 -6 19
Bekijk de hele stand