Noppert naar SC Heerenveen? "Dat zal de achterban aanspreken"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen kan het vizier voorzichtig op komend seizoen richten nu handhaving een feit is. Met het oog op de toekomst moet technisch directeur Ferry de Haan een aantal belangrijke knopen doorhakken.

Zo is het de vraag wat er onder de lat bij SC Heerenveen gaat gebeuren. Erwin Mulder is inmiddels weer eerste keeper, maar heeft een aflopend contract. "Mulder behoort welingelichte bronnen tot de grootverdieners van de selectie", laat clubwatcher Reon Boeringa weten op de website van Voetbal International. Het is dus de vraag of Mulder en SC Heerenveen een akkoord over een nieuwe verbintenis willen en kunnen bereiken.

Mocht Mulder vertrekken dan kan SC Heerenveen terugvallen op Xavier Mous, die dit seizoen al liet zien een prima stand-in te zijn. De Friezen moeten dan echter sowieso op zoek naar een nieuwe doelman, mogelijk zelfs een eerste keeper. Dan komt wellicht Go Ahead Eagles-doelman Andries Noppert in beeld, weet Boeringa.

"Noppert is inderdaad een van de namen op het Friese schaduwlijstje", laat hij weten. "Wat voor hem spreekt zijn zijn uitmuntende prestaties van de laatste weken. Daarbij zal zijn achtergrond – hij is opgeleid bij Heerenveen en spreekt Fries – bij de achterban zeer aanspreken." Daarentegen is Noppert, die de jeugdopleiding van SC Heerenveen doorliep, pas net eerste doelman in de Eredivisie.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand