Noppert naar SC Heerenveen? "Dat vind ik niet de gekste naam"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen speelde vorige week een vriendschappelijke wedstrijd tegen PEC Zwolle. De Friezen wonnen in het eigen Abe Lenstra Stadion met 1-0. Xavier Mous hield de nul onder de lat bij SC Heerenveen.

"Mous had echt een paar goede reddingen. Dat biedt natuurlijk wel hoop voor komend jaar, want Erwin Mulder gaat normaal gesproken weg", zegt clubwatcher Sander de Vries bij KOKO Radio. "Dat is een van de grootverdieners van de selectie en hij heeft een aflopend contract. Dan is het prettig om te weten dat je een uitstekende doelman achter de hand hebt."

"Er zal denk ik nog wel even een goed gesprek gevoerd moeten worden tussen Mous en keeperstrainer Ruud Hesp, die volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk ook blijft, en Ole Tobiasen als die blijft", doelt De Vries op het eerdere passeren van Mous. "Mous was not amused hoe het is gegaan in de communicatie. Daar was Hesp ook bij betrokken als keeperstrainer. Als het goed is heeft hij zijn voorkeur uitgesproken. Er zal nog wel het een en ander besproken moeten gaan worden."

Volgens De Vries kan SC Heerenveen goed met Mous als eerste doelman voor de dag komen. "Voor SC Heerenveen is dat gewoon een prima keeper. Er zal er wel eentje bij moeten komen volgend jaar, dus dat wordt een interessante strijd", aldus de journalist, die Andries Noppert wel een geschikte kandidaat zou vinden.

"Hij heeft een aflopend contract bij Go Ahead Eagles. Een Friese jongen en hij doet het ook erg goed", somt De Vries op. "Hij kent Kees van Wonderen, de nieuwe trainer van SC Heerenveen, natuurlijk goed. Als we aan namedropping doen, vind ik dit niet de gekste naam die we kunnen droppen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand