Noppert krijgt flinke trap na: "Daarmee hebben we alles verloren"

Andries Noppert in Oranje
Andries Noppert in Oranje Foto: © Pro Shots

Frans Hoek heeft zich in zeer kritisch uitgelaten over Andries Noppert. Volgens de 'keepersgoeroe' viel de doelman van SC Heerenveen erg tegen op het WK. 

In TrainersMagazine noemt Hoek geen namen, maar spreekt hij over 'de laatste goalplayer van het Nederlands elftal onder mijn bewind'. Als assistent van Louis van Gaal was Hoek actief op het WK, waar Noppert onder de lat stond. "Dat was niet echt een goalplayer die heel goed was in opbouwen, ondanks dat hij over een goede traptechniek beschikte. Hij blonk vooral uit in het schoppen van ballen."

Het was een grote verrassing dat Noppert mee mocht naar Qatar en al helemaal dat hij eerste doelman was. De Fries keepte niet onfortuinlijk, maar kon uiteindelijk ook geen redding bieden in de strafschoppenserie tegen Argentinië. Dat terwijl er volgens Hoek veel aandacht aan besteedt was. "Maar op het moment suprême deed hij eigenlijk wat wij al maanden hem hadden geprobeerd aan te leren. Daarmee hebben we alles verloren."

Volgens de keeperstrainer moest Noppert reageren op de schoten van de penaltynemers en niet gokken. "Het zegt al genoeg over de kwaliteit van de goalplayer op dit moment dat wij hem hebben uitgekozen, maar we hadden geen beter alternatief."

Lees meer:
0 reacties