Noppert in moeilijke tijd: "Heeft een bizar jaar achter de rug"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

Andries Noppert was een jaar geleden nog dé doelman van Oranje, speelde een puik WK met de ploeg en schitterde wekelijks in het Abe Lenstra stadion. Die tijd lijkt met opnieuw een zeperd in de Eredivisie heel ver achter ons te liggen.

In de Leeuwarder Courant analyseert Sander de Vries de huidige status van de keeper van SC Heerenveen. "De documentaire over Noppert is echter onvolledig. Er moet een nieuwe komen. Want na het kalenderjaar 2022, waarin alles wat Noppert aanraakte in goud veranderde en hij zichzelf plots terugvond als eerste doelman van Oranje op het WK, komt er maar geen einde aan de sportieve malheur voor de doelman."

Het jaar van Noppert kende dan ook vele dalen, zo ziet ook De Vries. "Hij heeft dan ook een bizar jaar achter de rug. Een blessure, die hem maandenlang aan de kant hield. De transferperikelen die Noppert – hoe graag hij ze ook wilde blokkeren – toeliet in zijn gedachten, leidend tot een vormcrisis in het begin van dit seizoen. Het voorzichtige herstel onder de lat bij Heerenveen. En als klap op de vuurpijl: de pechduivel die Noppert nu al maanden vol in het vizier heeft. Na het polletje van Zwolle, een tegentreffer die je Noppert onmogelijk kunt aanrekenen, volgde een ketser van ongekende proporties tegen AZ", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties