Noppert en co uitgeschakeld op WK in Qatar na strafschoppenserie

Andries Noppert en Lionel Messi
Andries Noppert en Lionel Messi Foto: © Pro Shots

Het WK zit erop voor Oranje. Vrijdagavond bleek Argentinië na een strafschoppenserie te sterk voor het Nederlands elftal.

Bondscoach Louis van Gaal voerde een wijziging door: Steven Bergwijn had een basisplaats, wat ten koste ging van Davy Klaassen. Verder koos Van Gaal voor dezelfde namen, waaronder dus doelman Andries Noppert. In Qatar kende Oranje een moeizame wedstrijd. Na een fraaie pass van Lionel Messi kwam Argentinië via Nahuel Molina op voorsprong.

In de tweede helft benutte Messi een penalty, waardoor het voor Oranje nog lastiger werd om een ronde verder te komen. Van Gaal zette echter zijn plan B in en dat verliep uitstekend. In de 83e minuut tekende invaller Wout Weghorst voor de 1-2 en in de 101e minuut van de blessuretijd maakte de spits de gelijkmaker.

Daardoor volgde er een verlenging, waarin Oranje niet scoorde. Wel kwam de ploeg nog goed weg: in de slotseconde trof Argentinië nog de paal. Een strafschoppenserie wees uiteindelijk de winnaar aan. Virgil van Dijk en Steven Berghuis schoten niet raak, waarna Argentinië met 4-3 won.