Noppert: "Dan hoop je wel dat er daarna iets moois voorbij komt"

Andries Noppert kent een bijzondere voetballoopbaan. Als doelman van NAC, Foggia en FC Dordrecht keepte hij mondjesmaat, en had hij veel last van blessures. Bij Go Ahead Eagles ontwikkelde Noppert zich tot een eerste doelman, en maakte hij de overstap naar SC Heerenveen. In Friesland werd de 'Tower fan De Jouwer' uiteindelijk zelfs de doelman voor Oranje op het WK van 2022.

In gesprek met presentator en voetballer Soufiane Touzani bespreekt hij zijn opvallende carrière. "Ik zeg het altijd: mijn carrière is een hele lange weg, waar wel eens wat knikjes in zitten en wat bochtjes", zo begint Noppert bij TIKI TAKA TOUZANI. "Soms ga je een heuvel over. Het is niet echt een stabiele lijn waar ik altijd op heb gezeten. Als kind droom je en zeg je dat je in het Nederlands elftal wil spelen, op een WK wil spelen."

De doelman vervolgt: "Als je ziet dat je dat ook kan bereiken, waar je misschien niet meer in geloofde, dan is dat wel iets unieks. Dan hoop je wel dat er daarna iets moois voorbij komt wat er nog niet is gekomen. Dat alles nu een beetje minder gaat, dat is ook wat bij het voetbal hoort."

Noppert heeft veel geleerd van zijn opvallende carrière. De keeper heeft beide kanten van de medaille gezien. "Je kent de goede kant en je kent de minder kant. Dat vormt je wel een beetje tot wie je bent en hoe je met bepaalde situaties om moet leren gaan. Het heeft me wel geholpen denk ik", aldus Noppert. 

Lees meer:
0 reacties