Nijland boos op Heerenveen: ''Van je buurvrouw blijf je af''

Donderdagmiddag kwam het opvallende nieuws dat Albert Rusnák deze winter de overstap van SC Cambuur naar FC Groningen zal maken. In Heerenveen was men verbaasd, aangezien de Friese club donderdagavond nog een afspraak zou hebben met Manchester City inzake de transfer Rusnák.

Hans Nijland, Algemeen Directeur FC Groningen, is woedend op SC Heerenveen. Hij verwijt de club dat ze zich in een laat stadium alsnog gemeld hebben voor de middenvelder, terwijl FC Groningen al een akkoord had met Manchester City. "Van je buurvrouw blijf je af, zo is het met zaken doen ook. Het is een erecode," aldus Nijland tegenover de Leeuwarder Courant

Na de jaarwisseling zal er openheid van zaken komen. "Begin januari zullen wij bekend maken wat we precies hebben gedaan. Vorige week hebben we in Londen de deal al rondgemaakt."

Technisch manager Hans Vonk zegt namens Heerenveen "dat er niet zo veel aan de hand is in de zaak-Rusnák." Volgens Vonk wacht SC Heerenveen nog op een bericht uit Engeland. "Wij hebben tegen Rusnáks zaakwaarnemer gezegd: geef ons een duidelijk signaal als er nog iets mogelijk is om hem naar Heerenveen te halen."

Ondanks de officiële berichtgeving op de website van FC Groningen eerder deze week, is het nog afwachten of de transfer daadwerkelijk doorgang zal gaan vinden: volgens het kamp-Rusnák is er nog niets getekend. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand