'Nijhuis doet het gewoon al jaren anders dan anderen, dat kan gewoon niet''

Bas Nijhuis fluit komend weekend de wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Utrecht. De arbiter uit Enschede ligt de laatste weken onder een vergrootglas met zijn manier van fluiten. Scheidsrechterscoördinator Dick van Egmond heeft al met Nijhuis gesproken.

"Bas zou wat meer mogen fluiten, dat klopt", zegt Van Egmond in het Algemeen Dagblad. "Waar andere scheidsrechters misschien weer wat minder zouden moeten fluiten. Zijn manier van wedstrijden leiden is bij ons onderwerp van gesprek. Dat was in het verleden zo en daar zijn we recent weer op teruggekomen, dat ontken ik niet."

Nijhuis behoort nog wel tot de elite van het Nederlandse scheidsrechterskorps, maar moet de regels iets strikter hanteren. "Bas zit aan de ene kant van het spectrum. Laten we zeggen: helemaal links", aldus Van Egmond. "En er zijn scheidsrechters die helemaal rechts zitten. Wij proberen allebei die kanten een beetje naar het midden te trekken."

Voormalig scheidsrechter Dick Jol is niet te spreken over de prestaties van Nijhuis. "Nijhuis doet het gewoon al jaren anders dan anderen. Dat kan gewoon niet", aldus Jol. Daar is Van Egmond het niet mee eens. "Er is een bepaalde bandbreedte die je kunt opzoeken. Wij spreken arbiters aan als ze daar overheen gaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 RKC Waalwijk 2 0 2
9 FC Utrecht 2 0 2
10 SC Heerenveen 2 0 2
11 Sparta Rotterdam 2 -1 1
12 SC Cambuur 2 -2 1
Bekijk de hele stand