Feancafé: 'SC Heerenveen gaat voor Feyenoorder of Van Hecke'

De komkommertijd is aangebroken en daarom vinden wij het tijd om ons Feancafé officieel te openen. Wij houden jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes, geruchten en roddels uit de voetbalwereld, maar voel je ook vrij om lekker off-topic te gaan.

Vrijdag 6 augustus: SC Heerenveen gaat op zoek naar een tijdelijke opvolger voor de geblesseerde Pawel Bochniewicz. Volgens SC Heerenveen Transfermarkt is hiervoor Ramon Hendriks (20) van Feyenoord in beeld om op huurbasis naar Heerenveen te komen. Ook een terugkeer van Jan Paul van Hecke (21) is een optie volgens het medium.

???????? SC Heerenveen is druk zoekende naar een vervanger voor Pawel Bochniewicz. De club heeft meerdere ijzers in het vuur. Ramon Hendriks van Feyenoord is een optie evenals het opnieuw huren van Jan Paul van Hecke.

— SC Heerenveen Transfermarkt (@STransfermarkt) August 6, 2021

Vrijdag 6 augustus: Het zal voor SC Heerenveen-fans zal het een vreemd gezicht zijn om Michel Vlap straks in het shirt van FC Twente te zien spelen. Het is echter niet zo dat Vlap de Tukkers boven zijn oude club verkozen heeft, want de Friezen hebben met Siem de Jong en Rami Hajal al twee spelers voor zijn positie en toonden daarom ook geen interesse.

FC Twente sprak in 2017 al eens met Vlap en dat versterkte nu zijn gevoel om voor de Tukkers te kiezen. #SCHeerenveen is niet concreet geweest en was voor Vlap zelf nu ook niet echt een optie. Wil elders bewijzen wat hij kan. Succes, @Michelvlap!???? https://t.co/iiJBl0PGtQ

— Marcel Koppers (@marcelkoppers) August 6, 2021

Donderdag 29 juli: Het doorgaans betrouwbare Glasgow laat op het forum van FCTwente.net weten dat FC Twente in gesprek is met voormalig SC Heerenveen-speler Michel Vlap. De Friese middenvelder (24) is bij RSC Anderlecht uit de gratie geraakt en zou verhuurd kunnen worden aan de Enschedese club. Het afgelopen halfjaar speelde hij op huurbasis voor Bundesligaclub Arminia Bielefeld.

Donderdag 29 juli: SC Heerenveen heeft haar ogen laten vallen op de Noorse spits Oscar Aga (20) van het Noorse Grorud IL, meldt SecondSCH via Twitter. De Friezen zijn momenteel financieel echter niet in staat om haar interesse voor de 'serieuze kandidaat' te concretiseren. De Noorse jeugdinternational staat dit seizoen op tien goals in dertien duels in de OBOS-ligaen, het tweede niveau in Noorwegen. 

In principe zoekt Heerenveen momenteel alleen nog een spits. Oscar Aga is nog altijd een serieuze kandidaat maar op het moment heeft Heerenveen geen geld.

Mochten er spelers vertrekken dan kan Heerenveen zich alsnog op andere posities gaan focussen.

— SecondSCH (@SecondSCH) July 28, 2021

Woensdag 28 juli: SC Heerenveen wil Or Dadia huren van Hapoel De'er Shevan, zo weet ELF Voetbal te melden. Dadia is een 24-jarige rechtsback en hij speelde vorig seizoen vijf wedstrijden in de Europa League, terwijl hij in 2020 ook werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Israël. 

Volgens #elfvoetbal is sc heerenveen op zoek naar een nieuwe rechtsback https://t.co/XaqqWGQ0GB @reonboeringa @SanderVries_LC

— Brian Wouters (@BrianWouters) July 27, 2021

Dinsdag 27 juli: Vorig jaar werd Hamdi Akujobi al eens aan Sampdoria gelinkt en ook nu wordt door het Italiaanse CalcioMercato gemeld dat Parma Calcio 1913 op hem 'jaagt'. De nieuwe (en oude) club van Gianluca Buffon wil graag promotie naar de Serie A afdwingen, maar bronnen rondom de Friese club bevestigen aan FeanOnline dat er niks concreet is en het om een gevalletje 'nepnieuws' gaat.

Vorig jaar was er ook al zo'n vaag bericht over interesse van Sampdoria... Heb het nu ff gecheckt maar is (op dit moment) een duidelijk gevalletje ???? pic.twitter.com/8SNb9PL4zN

— Marcel Koppers (@marcelkoppers) July 26, 2021

Zondag 25 juli: In juni werd Hakim Ziyech meerdere malen gelinkt aan AC Milan, maar de laatste weken is het erg stil geworden rondom de oud-Heerenvener. Mede daarom zou Chelsea hem inmiddels hebben aangeboden bij FC Barcelona, meldt Don Balon. De kans dat het tot een transfer komt lijkt echter klein, want de Catalanen hebben deze zomer amper geld te besteden.

Se lo ofrecen a Ronald Koeman: fichaje estrella para el ataque https://t.co/GTU23BYlH9

— Don Balón (@DonBalon) July 24, 2021

Donderdag 22 juli: ''In afwachting van de perikelen rond Joey Veerman heeft Heerenveen zijn eigen prioriteiten bij het versterken van de voorhoede gelegd", schrijft Reon Boeringa in het weekblad van Voetbal International. "De Friezen zien erg graag een nieuwe spits komen", weet hij. 

Dinsdag 20 juli: "De verhuurperiode van Runar Espejord aan Tromso IL loopt vandaag af", laat clubwatcher Reon Boeringa weten via Twitter. "De Noorse spits hoeft zich echter niet bij SC Heerenveen te melden. De Friese club hoopt binnenkort namelijk een nieuwe overeenkomst te sluiten met Tromso."

De verhuurperiode van Runar Espejord aan Tromso IL loopt vandaag af. De Noorse spits hoeft zich echter niet bij SC Heerenveen te melden. De Friese club hoopt binnenkort namelijk een nieuwe overeenkomst te sluiten met Tromso.

— Reon Boeringa (@reonboeringa) July 20, 2021

Vrijdag 16 juli: De afgelopen jaren werd hij meermaals aan SC Heerenveen gelinkt - de Friezen werden overigens nooit concreet - maar nu maakt Joël Zwarts dan toch zijn gewenste transfer. De 22-jarige aanvaller heeft een driejarig contract getekend bij 2. Bundesligaclub Jahn Regensburg. Over de hoogte van de transfersom doen de clubs geen mededelingen.

???????? Ein niederländischer Stürmer für die #Jahnelf ???????? Herzlich Willkommen in Regensburg, Joël Zwarts ????? #miaspuinfiaeich #ZusammenHaltungZeigen https://t.co/uxMWRPGUg3

— SSV Jahn Regensburg (@SSVJAHN) July 15, 2021

Woensdag 14 juli: Is het wishful thinking of komt Rangers FC daadwerkelijk in actie voor Joey Veerman? In Schotland wakkert onder meer het Twitter-account SM Media in elk geval het vuurtje aan door te melden dat de Schotse kampioen in gesprek is met de Friezen over een deal tussen de zeven en negen miljoen euro. Desondanks zou een deal nog 'anywhere close to happening' zijn.

The deal isn’t anywhere close to happening but I have it on good authority that Veerman is a top target for Rangers and they really want to get a deal done.

Long way to go though.

— SM Media (@SMMediaEnt) July 13, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand