Ferry de Haan: ''Ook 'karakterjongen' zal goed aan de bal moeten zijn''

3
Ferry de Haan: ''Ook 'karakterjongen' zal goed aan de bal moeten zijn''

Trainer Johnny Jansen wil het komende seizoen graag meer spelers met 'karakter' in zijn ploeg. De nieuwe technisch manager Ferry de Haan lijkt echter niet heel zwaar aan die woorden te gaan hechten, zo laat hij weten bij Radio Camataru

"Dat zijn natuurlijk de standaard-dingen... Je gaat bij de samenstelling van een selectie natuurlijk wel kijken naar hoe complementatir men aan elkaar is. Heb je een technisch begaafde speler, zou je daar misschien een ander type bij moeten gaan zoeken? Om daarmee ook veelzijdig te kunnen zijn in het voetbal wat je wil gaan spelen", vertelt De Haan in de podcast van FeanOnline.

"Als er dan gezegd wordt: we missen karakterjongens... Die dingen komen vaak pas naar boven als de resultaat minder is, want als het goed gaat wil men graag naar de artiesten kijken", glimlacht De Haan. "Tactisch gezien moeten we beginnen om heel dicht bij elkaar te blijven en dat ook de 'artiesten' wel de meters gaan maken die ze moeten gaan maken. Dan kun je wel heel veel opvangen."

De Haan zal in zijn transferbeleid zeker kijken naar de juiste mentaliteit van de spelers, maar het moet blijken of die haalbaar zijn. "Want ook de 'karakterjongen' zal aan de bal goed moeten zijn. Je ziet vaak bij jongens die wellicht technisch ietsje minder zijn, dat als ze dan drie keer een bal buiten schieten, de mensen zeggen: 'We missen voetbal op die plek.'"

"Maar we gaan wel kijken of dat soort jongens er zijn, of ze passen bij Heerenveen en of ze haalbaar zijn", besluit De Haan.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Jun 2021 om 10:29
    Domme schoppers heb je niks aan. Wel gif geen gochme.
  • 11 Jun 2021 om 22:36
    Ja, voorlopig heb ik een goede indruk van hem. Heeft wel idee over wat hij wil en wat de club nodig heeft.
  • 11 Jun 2021 om 19:59
    Ferry zegt wel wijze dingen.
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›