Rustige' start De Haan: ''Niet dat we nu zeven spelers moeten halen''

Vanwege financiële problemen bij ADO Den Haag laat de formele afronding van de transfer van Milan van Ewijk nog even wat langer op zich wachten. Bij SC Heerenveen zijn ze evenwel gerust op een goede afloop, met wellicht deze week al duidelijkheid.   

"Wat wij meegekregen hebben, is dat we daar geen zorgen over hoeven te maken", laat technisch manager Ferry de Haan weten bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Het is duidelijk dat het gecompliceerd is, maar dat uiteraard heeft niks met Milan van Ewijk of SC Heerenveen te maken. Dat ligt daar (in Den Haag, red.). Er is bij ons aangegeven dat we ons niet hele grote zorgen hoeven te maken."

Los van de komst van Van Ewijk verwacht De Haan voorlopig nog niet veel transfernieuws te kunnen brengen, aangezien de meeste spelerscontracten nog doorlopen. "Je moet dan ook kijken naar de financiële mogelijkheden en kijken of er ruimte is om de selectie te versterken. Voor nu is het vooral belangrijk dat als er mutaties gaan plaatsvinden, dat wij daar heel adequaat op gaan reageren."

"Dat is denk ik nu wel onze belangrijkste taak", stelt De Haan. "Idealiter heb je straks op 28 juni negentig procent van je ploeg staan waarmee je de competitie ingaat. Dat staat er op dit moment. Of dat de gewenste uitkomst is, weten we achteraf pas, maar feit is dat veel contracten doorlopen. Het is niet zo dat we nu zeven spelers moeten gaan halen."

Wél zal De Haan op zoek moeten naar een vrijwel complete nieuwe technische staf, nu dinsdag duidelijk is geworden dat de assistent-trainers Jeffrey Talan, Hennie Spijkerman, keeperstrainer Raymond Vissers en teammanager Piet van Dijk vertrekken of in een andere functie actief zullen worden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand