Brandsma: ''Lessen van Riemer hebben we wél ter harte genomen''

0
Brandsma: ''Lessen van Riemer hebben we wél ter harte genomen''

Karel Brandsma zwaait af als hoofd scouting van SC Heerenveen. Na een periode van 33 jaar vindt hij het mooi geweest. Brandsma begon in een geheel andere tijd bij SC Heerenveen en werkte tot 2014 parttime.

"Ik werkte 32 uur bij de gemeente en zestien uur bij de club. Je pleegt roofbouw, maar dat gevaar loop je sowieso in dit vak", zegt Brandsma in gesprek met het Friesch Dagblad. "Als het transferwindow open is, dan ben je vaak 24/7 bezig."

"Ik heb de scouting nooit als werk ervaren. Mijn vrouw heeft me wel eens gewaarschuwd", aldus Brandsma, die in 2006 een middelgrote hartinfarct kreeg. "Dat was ook écht een waarschuwing. Ik heb drie stents gekregen. Ik ben daarna de dingen meer gaan relativeren, zodat ik verstandiger en minder emotioneel met zaken omga."

Brandsma had geen opleiding in de scouting, maar leerde de kneepjes van het vak van erevoorzitter en meester-scout Riemer van der Velde. "Ik ken hem al dertig jaar en heb veel van 'm geleerd", beaamt Brandsma. "Ook qua advisering in de aan- en verkoop. Hoe je daar op een verstandige, c.q. slimme manier mee om moet gaan. De lessen van Riemer hebben we wél ter harte genomen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 26 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›