De Haan: ''Of ik Ómarsson meeneem? Nee, nee, die laat ik hier''

5
De Haan: ''Of ik Ómarsson meeneem? Nee, nee, die laat ik hier''

De nieuwe technisch manager Ferry de Haan liet recent al weten dat hij zich onder meer wil gaan richten op het halen van talent uit de Keuken Kampioen Divisie. De 48-jarige manager is echter niet van plan om spelers van zijn oude club Excelsior mee te nemen.

De meest in het oog springende spelers van Excelsior zijn aanvallers Joël Zwarts (22) en Elías Már Ómarsson (26), die dit seizoen respectievelijk al 25 en 11 keer trefzeker waren. Zwarts werd al eens aan de Friezen gelinkt maar dat bleek niet te kloppen. Maar ook Ómarsson gaat de overstap niet maken. "Nee, nee, nee... Die laat ik hier", vertelt De Haan met een glimlach in de Sportcast van Omrop Fryslân.

De Haan wil logischerwijs niet verder op namen ingaan, maar sportverslaggever Geert van Tuinen noemt nog wel een aantal interessante spelers voor SC Heerenveen. "Kijk maar eens naar NAC Breda... Mounir El Allouchi en dat soort jongens kunnen prima meekomen. En kijk naar Cambuur: Mees Hoedemakers wordt volgens mij de klapper van Cambuur. Die gaat volgens mij verkassen."

De 23-jarige middenvelder maakte vorig seizoen de overstap van AZ en schijnt nu onder meer in de interesse van Serie B-club US Lecce te staan. "Nu weet ik niet of hij naar het buitenland wil, maar dat het een enorm talent is die zich enorm ontwikkeld heeft. Hij zal in trek zal zijn bij Eredivisieclubs en misschien ook wel SC Heerenveen, dat zou mij niet verbazen", besluit Van Tuinen.

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 May 2021 om 08:43
  Cambuur stond/staat op het lijstje bij Cambuur. Henk de Jong wist bij Omrop Fryslan precies te vertellen hoe lang het contract van hem bij Den Boach nog loopt. Maar ook dat Cambuur niet de transfersom kan betalen. Hornkamp gaat hoe dan ook wel een stap omhoog maken. Goed seizoen gedraaid.
 • 13 May 2021 om 07:53
  Ene Jizz Hornkamp maakt er 20 bij de nummer 19. Dat lijkt me wel wat.
 • 12 May 2021 om 23:13
  Nouja, Omarsson niet. Zwarts dan wel? Of ontkende hij voor iedereen bij Excelsior? Go Ahead zat ook wel wat leuks tussen maar dat zal wel ff over zijn. Misschien nu ff bij de Graafschap kijken al was ik daar minder van onder de indruk
 • 12 May 2021 om 22:53
  Karim Loukili Ook prima speler
 • 12 May 2021 om 22:09
  Aron Donnum van Vålerenga misschien interessante optie voor ons? Al een paar jaar erg solide bezig en ook dit seiOen weer goed begonnen...
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›