'Van Bergen vertrekt': ''Tussen de één en anderhalf miljoen euro''

8
'Van Bergen vertrekt': ''Tussen de één en anderhalf miljoen euro''

Mitchell van Bergen werkt wekelijks zich een slag in de rondte bij SC Heerenveen, creëert en krijgt de nodige kansen maar is zelden succesvol in de afronding. De 21-jarige aanvaller wil graag een transfer maken deze zomer maar hij zal de club geen miljoenen opleveren.

Clubwatcher Sander de Vries is erg benieuwd waar de top van Van Bergen had gelegen als hij wél goed in afronden was geweest. "Hij past goed bij clubs waar veel ruimte ligt achter de verdediging, dus dan kom je automatisch al niet bij de top uit maar bij een goede middenmoter in Spanje ofzo. Mits hij scorend vermogen zou hebben, want dat heeft hij nu natuurlijk niet", vertelt De Vries bij KOKO Radio.

"Nu vraag ik me überhaupt af of hij zich staande houdt in het niveau daaronder. Het is gewoon een hele rare speler", vervolgt De Vries. "Hij was gister (zondag, red.) wel echt een plaag voor de verdediging van PSV. Hij ging elke keer rennen als die ballen eroverheen werden gegooid en dan hielden ze bij PSV hun adem in. Hij verricht ook heel veel defensief werk en heeft echt wel waarde voor die ploeg."

"Maar het is voor Heerenveen - en Van Bergen zelf - ook doodzonde dat hij niet acht, negen doelpunten maakt en eenzelfde aantal assists produceert. Dan had je hem voor zes, zeven miljoen euro kunnen verkopen. Ik denk dat ze blij zijn als ze gewoon tussen de één en anderhalf miljoen euro voor hem pakken", besluit De Vries, die weet dat het contract van Van Bergen in 2022 afloopt. De kans is daardoor groot dat de rappe vleugelaanvaller in de zomer verkocht gaat worden. 

8 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 6 May 2021 om 17:18
  Enige statistiek waar ze eerst naar kijken is scorend vermogen, wie moet ze anders maken dan aanvallers? Middenvelders zijn nog duurder... 0 goals, ik zou m niet hoeven... tenzij iemand dat erin weet te rammen. Met elk bedrag moet je tevreden zijn
 • 5 May 2021 om 13:09
  • Quote van 5 May 2021 om 10:26
   Dit klopt niet. Deze gast levert echt nog wel drie miljoen euro op hoor. Is een jonge rechtsbuiten en zit nog veel meer rek in. Op dit moment inderdaad weinig rendement.
  Lijkt me hierom wel verstandig om een doorverkooppercentage erbij te doen. Stel hij komt ergens anders wel goed uit de verf dan levert hij nog wat extra's op, hij is nog jong idd.
 • 5 May 2021 om 11:31
  Misschien dat er teams zijn die in hem in een 5-3-2 opstelling een moderne wingback zien. Gaan ze met hem de gym in en zorgen ze dat z’n fysiek beter wordt. Dan kan hij met z’n explosiviteit en snelheid van betekenis zijn en maakt rendement voor de goal minder uit. De werklust heeft hij in ieder geval.
 • 5 May 2021 om 10:26
  Wellicht dat hij bij een andere speelwijze of tactiek beter uit de verf komt. Aan inzet ontbreekt het hem niet.
 • 5 May 2021 om 10:26
  Dit klopt niet. Deze gast levert echt nog wel drie miljoen euro op hoor. Is een jonge rechtsbuiten en zit nog veel meer rek in. Op dit moment inderdaad weinig rendement.
 • 5 May 2021 om 10:18
  Deze analyse klopt wel vind ik
 • 5 May 2021 om 09:53
  Die krijg je wel weggezet voor een miljoen of 3 naar de Championship. Hij is nog altijd maar 21, misschien gaat de knop vanzelf om en krijgt hij meer rust voor de goal.
 • 5 May 2021 om 08:07
  Loopt straks transfervrij de deur uit. Of 1,5 miljoen ja. Meer ontvang je niet.