Nurmela tipt SC Heerenveen: ''Denk dat hij nog haalbaar is''

3
Nurmela tipt SC Heerenveen: ''Denk dat hij nog haalbaar is''

In het verleden haalde SC Heerenveen nog regelmatig jonge talenten uit Finland, maar het is alweer zes jaar geleden dat de laatste Fin (Jukka Raitala) het pompeblêdenshirt heeft gedragen. En dat terwijl er toch nog genoeg Fins talent doorbreekt.

Voormalig SC Heerenveen-aanvaller Mika Nurmela, tegenwoordig assistent-bondscoach van Finland, heeft nog wel een tip voor zijn oude club. "Ik zit aan Robin Lod te denken. Die heeft bij HJK Helsinki gespeeld en Panathinaikos en nu speelt hij in de MLS (bij Minnesota United FC, red.)", vertelt de 49-jarige Nurmela bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

"Hij is een 28-jarige speler en hij kan heel goed als rechts- of linksbuiten spelen of vanaf het middenveld", vervolgt Nurmela over Lod, die 42 interlands heeft gespeeld voor het Finse nationale elftal. "Hij kan goed combineren, assists geven en scoren. Ik weet het niet zeker maar ik denk dat hij nog haalbaar is voor Heerenveen of een andere Nederlandse club."

"Maar ik denk dat Teemu Pukki hem bij Norwich City naar de Premier League wil halen. Maar dat is niet zijn niveau, ik denk dat hij het goed kan doen in de Nederlandse competitie. Ik denk dat hij dat heel leuk zal vinden", besluit Nurmela. Lod, wiens transferwaarde door Transfermarkt op drie miljoen euro wordt geschat, heeft nog een contract tot het einde van dit kalenderjaar bij Minnesota.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 4 May 2021 om 22:18
  Die gozer verdient 1 miljoen dollar, dat gaat 'em niet worden natuurlijk.
 • 4 May 2021 om 21:46
  • Quote van 4 May 2021 om 21:33
   3 miljoen?? En doorrrrrr
  Die transferwaarde is gebaseerd op zijn prestaties, niet de transfersom waarvoor hij op te pikken valt. Zijn contract loopt over dik een halfjaar af, dus dat drukt de prijs al behoorlijk en met een beetje geluk is hij - net als Siem de Jong eerder - misschien einde dit jaar zelfs wel 'gratis' op te pikken. ;)
 • 4 May 2021 om 21:33
  3 miljoen?? En doorrrrrr
Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›