Mols sceptisch: ''Weet niet of het Schotse voetbal bij Veerman past''

1
Mols sceptisch: ''Weet niet of het Schotse voetbal bij Veerman past''

Joey Veerman staat in de belangstelling staan van clubs als PSV, Atalanta Bergamo, Stade Reims en Rangers FC. Michael Mols, oud-speler van onder meer Feyenoord en Rangers FC, vraagt zich af of de middenvelder van SC Heerenveen in de Schotse Premier League past.

"Veerman heeft een prima techniek, een goede pass en is sterk aan de bal, maar ik weet niet of het Schotse voetbal bij hem past", zo vertelt Mols in gesprek met Record Sport Online. "Het is toch wat agressiever, net zo fysiek als de Engelse Premier League, dus ik heb mijn twijfels."

"Ik vind hem vergelijkbaar met Wim Jonk, uit mijn tijd", zo vervolgt Mols. "En ik denk aan Giovanni van Bronckhorst. Die had ook snelheid en agressie in verdedigend opzicht. Dat was een complete middenvelder, maar Joey is een ander type."

Ook Mols heeft meegekregen dat SC Heerenveen twaalf miljoen euro vraagt voor Veerman. "PSV lijkt het een beetje te veel van het goede te vinden. Hij kan echt heel goed voetballen, maar het is lastig om je in Schotland staande te houden."

"Mensen denken dat het hier makkelijk voetballen is, maar dat is niet zo. Je krijgt geen enkele tijd aan de bal en je moet fysiek je mannetje staan. Joey is juist op zijn best in een team dat de wedstrijd controleert en constant de bal heeft", aldus Mols.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 29 Apr 2021 om 21:15
    Een beetje respecterend voetballer gaat ook niet meer in Schotland voetballen tegenwoordig. Rangers en Celtic zijn fantastische clubs, maar daar houdt het ook meteen mee op. Ik denk persoonlijk dat Joey naar een sterkere competitie wil waar die over de hele breedte getest wordt. Daarvoor kom je al snel uit bij de Serie A, LaLiga, Bundesliga en de Premier League.