''Daarmee zadel je hem op met een irreëel verwachtingspatroon''

1
''Daarmee zadel je hem op met een irreëel verwachtingspatroon''

Met de komst van Siem de Jong (31), Tibor Halilovic (25) en Rami Kaib (23) is de kans op speeltijd voor de talenten van SC Heerenveen behoorlijk geslonken. Omdat ook de Onder 21-competitie nog niet is hervat, ligt de kans op ontevreden spelers op de loer.

Een 'slachtoffer' van de komst van De Jong is bijvoorbeeld Oliver Batista Meier, die dit seizoen gehuurd wordt van Bayern München. "Hij begon heel goed maar ook dat is een jongen van negentien. Dat is een talent, maar op dit moment ook niet meer dan dat", legt clubwatcher Sander de Vries uit bij KOKO Radio, de podcast van de Leeuwarder Courant.

De Duitser met Braziliaanse roots werd september nog gepresenteerd als een versterking en kreeg direct rugnummer 10 toegewezen. "Ik denk dat de club daarin wel eens een stap kunnen maken. Hoe kondig je nieuwe spelers aan? Batista Meier werd gepresenteerd als een jongen die bij de Champions League-selectie zat", herinnert De Vries zich nog goed.

"Dat is feitelijk juist, want dat zat-ie inderdaad op, maar daarmee zadel je hem en het elftal wel met een verwachtingspatroon op die niet reëel is." De uitstekende competitiestart met vijf zeges uit de eerste zeven duels deed vervolgens de rest. "Het is gewoon niet zo goed als menigeen dacht. Dat zie je nu ook aan die wedstrijden tegen RKC en VVV."

"Ze hebben nu een belangrijke week met FC Emmen en Heracles en daarna krijg je een programma met Twente, Feyenoord, Vitesse. Dus ze kunnen maar beter snel wat puntjes gaan pakken", besluit De Vries.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Jan 2021 om 07:42
    Sander mag ik altijd graag horen maar die presentator van Koko Radio.. wat een lompe gast.
Saturday 13 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›