''Hoe vervelend die maatregelen ook zijn, we moeten wel verder''

0
''Hoe vervelend die maatregelen ook zijn, we moeten wel verder''

SC Heerenveen is deze winter met vijf nieuwe spelers (Siem de Jong, Ariel Harush, Tibor Halilovic, Syb van Ottele en Rami Kaib) de meest actieve Eredivisieclub op de transfermarkt. Tegelijkertijd moesten de Friezen in november ontslag aanvragen voor tien medewerkers.

Technisch manager Gerry Hamstra begrijpt heel goed dat het aankoopbeleid ook vraagtekens oproept. "Het is verschrikkelijk als je gedwongen afscheid moet nemen van je collega’s die je al jaren kent en waar je heel betrokken bij bent. Dat is bij ons op de voetbalafdeling afgelopen zomer ook al gebeurd", verduidelijkt Hamstra in gesprek met Voetbal International.

"Maar hoe vervelend dat ook is: het spelers- en investeringsbudget is een ander potje", legt Hamstra uit, die nog wat budget over had na het verkopen van Chidera Ejuke aan CSKA Moska. "Daarnaast zijn we natuurlijk een voetbalclub, en weet iedereen dat op gebied van spelershandel ons verdienmodel ligt. Dus hoe moeilijk en vervelend die maatregelen ook zijn, we moeten wel verder."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›