Volendammer getipt bij Hamstra: ''Leuke vleugelaanvaller''

4
Volendammer getipt bij Hamstra: ''Leuke vleugelaanvaller''

SC Heerenveen wil zich in de winter naast Siem de Jong ook nog versterken met een middenvelder (Tibor Halilovic), een tweede keeper en een vleugelverdediger. In de ogen van clubwatcher Roelof de Vries zou er eigenlijk ook nog een vleugelspeler bij moeten komen.

"Tegen Feyenoord zag je het ook weer dat er een paar keer balverlies wordt geleden op cruciale plekken. Dan schakelt Feyenoord snel om en maken ze het met mannen als Berghuis en Linssen snel af. Maar dat gebeurt ook tegen Heracles en misschien ook wel tegen RKC. Dat moet echt uit het spel", begint De Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân.

"Het moet dus breder en er moet een kwaliteitsinjectie bij. Er komt dus nog een middenvelder bij met Halilovic en een back. En ik verwacht dat er ook nog wel een vleugelspeler bij gaat komen, dat moet eigenlijk wel", vervolgt De Vries, die weet dat Arjen van der Heide weer terugkeert na een blessure. "Daar verwacht ik ook wel wat van."

Los van de terugkeer van aanvaller uit Heerenveen, zou technisch manager Gerry Hamstra eigenlijk nog op zoek moeten naar een extra versterking in de voorhoede. "Een leuke vleugelaanvaller, zoals een Doodeman van Volendam", aldus De Vries. De 24-jarige rechtsbuiten scoorde dit seizoen al acht keer en gaf tien assists.

De Vries vraagt zich tegelijkertijd af hoeveel geld Hamstra komende maand mag gaan uitgeven. "Er is niet veel geld beschikbaar maar wel wat. De vraag is een beetje: hoeveel? En hoeveel risico wil je nemen? Je hebt met een operationeel tekort te maken, dus een deel van het geld dat je krijgt, stop je daarin zodat je wat gezonder leeft. Of neem je iets meer risico in het halen van spelers, zodat je in televisiegeld weer een stapje hoger komt?"

"Ook met het plaatsen voor Europees voetbal en ver komen in de beker verdien je weer meer geld. Dus dat zijn de afwegingen die ze moeten maken", besluit De Vries.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 30 Dec 2020 om 14:58
  Doodeman is mij ook wel opgevallen als ik een keer naar Volendam zat te kijken.
 • 30 Dec 2020 om 11:48
  Doodeman, zonder twijfel. Halen!
 • 30 Dec 2020 om 08:59
  Ze missen de koelbloedigheid om wedstrijden af te maken. Maar voetballend is het genieten en er lopen goede talemten rond. Doodeman zou bij ons zeker slagen.
 • 30 Dec 2020 om 08:04
  Als ze allemaal zo geweldig zijn daar in Volendam, waarom staat die ploeg dan niet ruim bovenaan. Vd ven, Tol, Vlak en nu deze..
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›