Volendammer getipt bij Hamstra: ''Leuke vleugelaanvaller''

SC Heerenveen wil zich in de winter naast Siem de Jong ook nog versterken met een middenvelder (Tibor Halilovic), een tweede keeper en een vleugelverdediger. In de ogen van clubwatcher Roelof de Vries zou er eigenlijk ook nog een vleugelspeler bij moeten komen.

"Tegen Feyenoord zag je het ook weer dat er een paar keer balverlies wordt geleden op cruciale plekken. Dan schakelt Feyenoord snel om en maken ze het met mannen als Berghuis en Linssen snel af. Maar dat gebeurt ook tegen Heracles en misschien ook wel tegen RKC. Dat moet echt uit het spel", begint De Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân.

"Het moet dus breder en er moet een kwaliteitsinjectie bij. Er komt dus nog een middenvelder bij met Halilovic en een back. En ik verwacht dat er ook nog wel een vleugelspeler bij gaat komen, dat moet eigenlijk wel", vervolgt De Vries, die weet dat Arjen van der Heide weer terugkeert na een blessure. "Daar verwacht ik ook wel wat van."

Los van de terugkeer van aanvaller uit Heerenveen, zou technisch manager Gerry Hamstra eigenlijk nog op zoek moeten naar een extra versterking in de voorhoede. "Een leuke vleugelaanvaller, zoals een Doodeman van Volendam", aldus De Vries. De 24-jarige rechtsbuiten scoorde dit seizoen al acht keer en gaf tien assists.

De Vries vraagt zich tegelijkertijd af hoeveel geld Hamstra komende maand mag gaan uitgeven. "Er is niet veel geld beschikbaar maar wel wat. De vraag is een beetje: hoeveel? En hoeveel risico wil je nemen? Je hebt met een operationeel tekort te maken, dus een deel van het geld dat je krijgt, stop je daarin zodat je wat gezonder leeft. Of neem je iets meer risico in het halen van spelers, zodat je in televisiegeld weer een stapje hoger komt?"

"Ook met het plaatsen voor Europees voetbal en ver komen in de beker verdien je weer meer geld. Dus dat zijn de afwegingen die ze moeten maken", besluit De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand