''Als Espejord dat wil, speelt hij in 2021 ook voor Tromsø IL''

1
''Als Espejord dat wil, speelt hij in 2021 ook voor Tromsø IL''

Tromsø IL gaat mogelijk ook komend jaar proberen om Runar Espejord te huren van SC Heerenveen. Tromsø-clubwatcher Rune Robertsen schrijft in iTromsø dat de Noren in elk geval gaan informeren om Espejord opnieuw te huren, of al dan niet definitief over te nemen.

"Het is een feit dat Espejord erg gewild is in Tromsø. Hem terughalen zou in elk geval niemand verbazen", schrijft Robertsen. De journalist vermoedt dat Tromsø lang wil wachten met het terugkopen van Espejord omdat de Noren een lange winterstop hebben en pas in maart weer van start gaan. "Het alternatief, waarvan ik denk dat het realistischer is, is een nieuwe huurperiode tot de zomer."

"Espejord moet veel wedstrijden gaan spelen en de kans daarop is in Tromsø veel groter dan in Heerenveen. Het is uiteraard van groot belang wat Espejord zelf wil", vervolgt Robertsen. "Voor hem is een terugkeer naar 'thuis' altijd een alternatief. Maar als hij hier tekent, is het een sterk signaal dat hij zijn carrière ook bij Tromsø gaat eindigen. Er zijn niet veel spelers die dat willen."

Ondertussen beschikt Tromsø IL niet over heel veel geld om Espejord terug te halen. "Wat ze willen betalen komt niet in de buurt van wat SC Heerenveen vorig jaar heeft neergelegd (circa vijf ton, red.). Tegelijkertijd is TIL de meest logische optie voor hem voor komend seizoen. Een nieuwe huurperiode lijkt daarbij de meest logische oplossing."

"Ik denk dat Runar Espejord in 2021 ook voor Tromsø speelt, als hij dat wil", besluit Robertsen. De 24-jarige Espejord heeft bij SC Heerenveen nog een contract tot medio 2022.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Dec 2020 om 14:34
    Ben heel benieuwd of de technische staf nog vertrouwen in hem heeft. Als ik de geruchten mag geloven is dat niet het geval - en dan is het misschien maar verstandig om je verlies te nemen en hem voor zo'n twee ton (?) terug te laten keren naar Tromsø en proberen elders een andere spits te halen. Al kan Siem de Jong er natuurlijk ook spelen.
woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›