''Kijken elk weekend zeker drie Keuken Kampioen Divisie-duels''

0
''Kijken elk weekend zeker drie Keuken Kampioen Divisie-duels''

Vroeger stond Riemer van der Velde als topscout om bekend dat hij heel Europa door vloog om talenten in actie te zien. Vanwege de data die nu beschikbaar is en kostentechnische redenen wordt dat nu minder gedaan, maar de club is nog altijd internationaal actief.

"Naast de Eredivisie scouten we in de Keuken Kampioen Divisie en kijken we zeker elk weekend drie of vier wedstrijden. Wij zien in Duitsland kijken we naar de 2. en 3. Bundesliga, plus de Onder 21- en Onder 19-teams van de Duitse topclubs. In België zien we vooral naar de Onder 21-competitie", vertelt hoofd scouting Karel Brandsma bij Radio Camataru.

"We hebben een scout in Zweden maar gaan zelf veel naar Noorwegen en Denemarken om daar zelf wedstrijden te kijken", vervolgt de 64-jarige Brandsma. "We hebben een scout in Engeland die voor ons de Onder 23-competitie in de gaten houdt. Daarnaast is mijn collega Dragi Putevski woonachtig in Noord-Macedonië en die houdt voor ons de Balkan-landen in de gaten."

"Daarnaast komen er ongelofelijk veel tips van zaakwaarnemers binnen, van over de hele wereld. Of daar wel iets tussen zit? Nou, we krijgen zo'n vijf- tot zesduizend emails krijgen van agenten. Daar zitten dus wel eens bruikbare tips bij", glimlacht Brandsma tot besluit.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›