'Jongens als Warner Hahn zouden dan wel een optie kunnen zijn''

Het lijkt er niet meer op dat SC Heerenveen zich op de slotdag van de transfermarkt nog een keeper gaat halen. Clubwatcher Sander de Vries merkte maandagmiddag al dat technisch manager Gerry Hamstra zich waarschijnlijk op transfervrije opties gaat richten.

"Ik heb vandaag (maandag, red.) nog geïnformeerd en ik rekende er wel enigzins op dat die transfer in een afrondende fase zou zijn. Maar daar is nog geen sprake van, althans gisteren in de loop van de dag nog niet. Dus dat wordt ook spannend om voor het einde rond te krijgen", vertelt De Vries bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

"Ik denk dat je niet moet uitsluiten dat ze uiteindelijk in het transfrvrije segment uitkomen als het niet lukt", vervolgt de journalist van de Leeuwarder Courant. Oud-Heerenvener Warner Hahn is één van de keepers die nog geen nieuwe club heeft. "Dat zou een optie kunnen zijn over een maand als Heerenveen nog steeds een tweede doelman zoekt. Dat soort jongens worden dan interessant."

De Vries begrijpt goed dat de zoektocht naar een tweede keeper niet eenvoudig is voor Hamstra. "Dat is een beetje hetzelfde met een spits. Stel, je bent een spits in de Eerste Divisie bij een De Graafschap of een Roda JC en je pikt daar je doelpuntjes mee. Dan komt Heerenveen en ben je normaal gesproken hartstikke blij, een stap omhoog, Eredivisie..."

"Maar je weet wel dat je er alleen in komt als er een doelpunt geforceerd moet worden of wanneer Henk Veerman geblesseerd is. Anders zit je gewoon op de bank. Daarom snap ik dat ze nu (met Benjamin Nygren, red.) een multifunctionele speler hebben gehaald, zodat zo'n jongen ook perspectief heeft op andere posities", aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand