''Joaquin was goed voorbereid en dat gaf een heel goed gevoel''

2
''Joaquin was goed voorbereid en dat gaf een heel goed gevoel''

Na de komst van Marco Rojas (Melbourne Victory) en Yuki Kobayashi (Jubilo Verdy) heeft SC Heerenveen met Joaquin Fernandez (CA River Plate) opnieuw een speler van buiten Europa binnen gehaald. Technisch manager Gerry Hamstra verwacht veel van de Uruguayaan.

"Het is een jongen die goed kan verdedigen, snel en agressief is, en durft door te dekken. Dat is in onze manier van spelen ook belangrijk en ook goed aan de bal is, iemand die goed kan passen en indribbelen", vertelt Hamstra voor de camera's van SC Heerenveen TV. "Het is een veelzijdige jongen die links centraal en op de linkervleugel kan spelen."

"Het is nu zaak dat hij zich zo snel mogelijk aanpast om alles eigen te maken", vervolgt Hamstra, die Fernandez mede dankzij zijn Italiaanse paspoort op het oog kwam. "In de corona-tijd wordt je nog meer gedwongen om goed voorbereid te zijn en veelzijdig te denken. We hebben gewoon veel systemen aangeboord en veel gekeken naar beelden, data, gesprekken gevoerd en informatie ingewonnen."

Normaal gesproken reist Hamstra af naar de club om de speler in actie te zien en met hem te praten. "Je wil een goede speler maar ook een goede persoonlijkheid. Je merkte gelijk bij de eerste call dat hij geïnteresseerd was en wist waar hij eventueel terecht zou komen. Hij wist over de plaats Heerenveen, het Abe Lenstra Stadion, de spelers... Hij was goed voorbereid en dat gaf een heel goed gevoel."

Hoewel Hamstra het niet met zoveel woorden wil zeggen, lijkt Fernandez direct voor de basis gehaald. "Het is een jongen die er direct kan staan", besluit Hamstra.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 6 Aug 2020 om 21:45
  • Quote van 6 Aug 2020 om 21:19
   Ah, de volgende na Rojas en Kobayashi.. van Hau is snel vergeten.. Betrokken speler die vooruit verdedigt lijkt me uitstekend. Niet meteen te hoge verwachtingen maar berichten zijn goed
  Van Hau was gehuurd, Rojas en Kobayashi waren van de club. Ben benieuwd of hij centraal zal spelen of linksback. Als ze nog een goede CV kunnen halen dan heb je wellicht ook wel een goede linksback aan hem. Woudenberg is ook niet erg overtuigend vind ik
 • 6 Aug 2020 om 21:19
  Ah, de volgende na Rojas en Kobayashi.. van Hau is snel vergeten.. Betrokken speler die vooruit verdedigt lijkt me uitstekend. Niet meteen te hoge verwachtingen maar berichten zijn goed
vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›