''Als hij naar Europa wil, kan hij beter naar België of Oostenrijk''

0
''Als hij naar Europa wil, kan hij beter naar België of Oostenrijk''

Met de terugkeer van Doan Van Hau naar Vietnam is er ook een einde gekomen aan de media-aandacht rondom de 21-jarige linksback. Ondanks dat een groot gedeelte van zijn riante salaris werd betaald door sponsoren, hing er altijd een zweem van vaagheid om hem heen.

Tegelijkertijd steeg de populariteit van SC Heerenveen op social media naar een hoogtepunt en was de (Vietnamese) aandacht voor het beloftenelftal groter dan ooit tevoren. Uiteindelijk speelde Van Hau maar één keer in het eerste elftal, maar desondanks valt zijn overstap naar Heerenveen niet per se als een mislukking uit te leggen.

ESPN-sportjournalist Adwaidh Rajan denkt dat Van Hau alleen maar geleerd heeft in het afgelopen jaar. "Als je naar het aantal speelminuten kijkt is het een mislukt avontuur geweest. Iedereen verwachtte dat hij tenminste een invaller zou worden, maar dat is door diverse redenen niet gelukt", vertelt Rajan tegenover het Vietnamese Zing.

"Maar als je kijkt naar de ervaring die Van Hau heeft opgedaan op trainingen, dan zie je dat hij beter is geworden", aldus Rajan, die denkt dat de linksback niet lang in de Vietnamese competitie zal blijven spelen. "Ik denk dat hij het goed zou doen in Aziatische competities zoals de J.League (Japan) of de K.League (Zuid-Korea."

Rajan denkt dat Van Hau misschien wel te snel heeft gehapt toen Heerenveen zich aanbood. "Maar dat kun je hem niet kwalijk nemen. Het was risicovol maar het waard. Als hij naar Europa terug wil, kan hij beter naar kleinere clubs in landen als België of Oostenrijk. Of misschien het tweede niveau in Duitsland of Frankrijk."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›