''Hij moet Heerenveen verlaten, als hij geen kans maakt op speeltijd''

2
''Hij moet Heerenveen verlaten, als hij geen kans maakt op speeltijd''

De Vietnamese voetbalverslaggever Ngo Quang Tung is van mening dat Doan van Hau SC Heerenveen moet verlaten, mocht hij volgend seizoen opnieuw niet aan voldoende speeltijd in het eerste elftal komen.

"Veel mensen wachten op het nieuws dat SC Heerenveen verlengt met Van Hau, en het is ook waar dat hij zich heeft ontwikkeld", begint Quang Tung in gesprek met Sports442. "Hij is erg fit en traint in een professionele voetbalomgeving. Maar dat is maar een klein lichtpuntje, in vergelijking met het eerste jaar dat Van Hau beleeft in Nederland."

"De grootste maatstaf voor de ontwikkeling van spelers is het aantal gespeelde wedstrijden en de toewijding aan het team", vervolgt Quang Tung. "Met de huidige situatie is het voor SC Heerenveen moeilijk om Van Hau 25 tot 30 procent van de wedstrijden te laten spelen. Van Hau moet vertrekken bij SC Heerenveen, als hij geen kans maakt op speeltijd."

Quang Tung is van mening dat Van Hau het nog steeds kan redden in Europa. "Mocht Van Hau SC Heerenveen verlaten, dan is een transfer naar een andere Europese club zijn beste optie. Bijvoorbeeld de Belgische of Oostenrijkse competitie. Van Hau is voor mij de enige Vietnamese speler die genoeg kwaliteiten heeft om in Europa te spelen", aldus Quang Tung.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 3 Jul 2020 om 16:56
  • Quote van 3 Jul 2020 om 15:34
   Ze moeten eerlijk zijn tegen over deze jongen, wanneer ze twijfelen moeten ze hem niet houden.
  De technische staf (Jansen, Spijkerman, Talan) en Hamstra hebben al aangegeven potentie in deze speler te zien. Vandaar ook dat de club er tijd en energie in stopt. Anders was er allang afscheid genomen van deze speler.
 • 3 Jul 2020 om 15:34
  Ze moeten eerlijk zijn tegen over deze jongen, wanneer ze twijfelen moeten ze hem niet houden.
zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›