''Zou goed zijn als hij een normale voorbereiding kan meedraaien''

3
''Zou goed zijn als hij een normale voorbereiding kan meedraaien''

SC Heerenveen zou ook graag komend seizoen over Hanoi FC-huurling Doan Van Hau beschikken. Vooralsnog staat een dure koopoptie en zijn hoge salaris een overgang in de weg en zullen er opnieuw sponsoren uit Vietnam moeten worden gezocht.

Duidelijk is wel dat Van Hau in iets minder dan een jaar zich goed heeft aangepast in Heerenveen. "Het is echt een leergierige jongen die elke fysieke voorwaarde voor de Eredivisie heeft", vertelt keeperstrainer Raymond Vissers bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. Of hij ook qua techniek en inzicht goed genoeg is, durft Vissers niet te zeggen. "Eerlijk is eerlijk, dat zal moeten blijken."

"Ik kan hier een mooi verhaal lopen ophangen, maar...", twijfelt Vissers, die beseft dat Hanoi FC graag wil dat Van Hau meer gaat spelen. "Ik denk dat het goed zou zijn dat áls hij blijft, hij gewoon een normale voorbereiding kan meedraaien en daarin gewoon z'n wedstrijden kan gaan meespelen. Ik denk dat het dan wel duidelijk kan en zal worden of hij het niveau van de Eredivisie kan aantikken."

De Vietnamese linksback kwam vorig jaar op de slotdag van de transfermarkt en was bovendien in het najaar weg voor interlands. Wat voor Van Hau spreekt, is dat hij naast zijn fysieke ontwikkeling inmiddels ook Engels heeft geleerd. "Hij spreekt nu wel aardig Engels, dat kon hij in het begin ook nog niet , hè? Dus het was in het begin ook wel lastig maar nu gaat dat goed", aldus Vissers.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Jul 2020 om 21:19
    Zal goed zijn als hij beter Engels kon
  • 3 Jul 2020 om 08:34
    Blijkbaar zit hij tegen eredivisie niveau aan. Als hij gewoon de kans krijgt zullen we het zien.
  • 3 Jul 2020 om 07:45
    Toch gek dat als je de ambitie hebt om in europa door te breken, je van te voren geen engels hebt geleerd.... Ik ben erg benieuwd of het lukt en of hij dan idd kan meekomen!
zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›