''Kostas was wel het type die ook goed onder Johnny zou passen''

1
''Kostas was wel het type die ook goed onder Johnny zou passen''

Doelman Kostas Lamprou tekende deze week een eenjarig contract bij RKC Waalwijk. In het verleden was de 28-jarige Griek dicht bij een overgang van Willem II naar SC Heerenveen, want trainer Jurgen Streppel wilde hem graag meenemen naar Friesland.

Ook keeperstrainer Raymond Vissers heeft goede herinneringen aan Lamprou. "Kostas is eerlijk gezegd een keeper naar m'n hart, ook qua mentaliteit", vertelt Vissers bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. Hoewel technisch manager Gerry Hamstra destijds zei dat behalve Warner Hahn geen serieuze kandidaten waren, blijkt er wel degelijk over gesproken te zijn geweest.

"Dat klopt, want Jurgen (Streppel, red.) was erg gecharmeerd van hem", beaamt Vissers. "Kostas was wel het type keeper met zijn manier van spelen, die ook onder Johnny eigenlijk heel goed zou passen. Het is een meevoetballende keeper die met veel ruimte voor zich kan spelen en die ook nog wel een balletje kan pakken", aldus Vissers, die maandag al liet weten dat Lamprou nu niet in beeld is geweest.

De keeperstrainer heeft bij de zoektocht naar een nieuwe keeper overigens geen actieve rol. De scouting van de club is daarvoor verantwoordelijk. "De scouts dragen een lijstje aan en dan ga ik heel goed naar de beelden kijken. Dat koppel ik dan terug naar de staf, zoals zij ook hun plus- en minpunten op een rijtje zetten. Dan kom je op een totaalplaatje uit en wordt die lijst steeds kleiner."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Jul 2020 om 14:32
    Hamstra zal wel gedacht hebben: zo'n kleine keeper gaat ons punten kosten. Ik ben blij dat dit niet is gebeurd. Prima keeper maar gewoon te klein
zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›