'Als hij daarvoor kiest, moet hij niet in Leeuwarden blijven wonen''

SC Heerenveen is nog met Filip Bednarek in gesprek over een nieuw contract, maar naar verluidt is er ook interesse vanuit Turkije voor de Poolse doelman. Omdat zeker is dat Warner Hahn en Trevor Doornbusch vertrekken, moet de club op zoek naar nieuwe keeper(s). 

ADO Den Haag-doelman Luuk Koopmans is al vaker genoemd, maar hij heeft nog een doorlopend contract wat afgekocht moet worden. In de Keuken Kampioen Divisie loopt volgens sportverslaggever Andor Faber nog wel een goede keeper rond: Cambuur-doelman Sonny Stevens. "Hij is achterin de twintig en heeft de perfecte leeftijd voor een keeper", begint Faber in de Sportcast van Omrop Fryslân.

"Stevens heeft een goed seizoen gehad en is transfervrij. Als je kijkt naar de Eredivisie, dan moeten Willem II en SC Heerenveen nog een nieuwe keeper hebben. Het is een Nederlander en een perfecte keeper voor een Eredivisieclub", vervolgt Faber, die direct wordt bijgevallen door Cambuur's technisch directeur Foeke Booy: "Als hij voor Heerenveen kiest moet hij niet in Leeuwarden blijven wonen."

Met die opmerking lijkt Booy onder meer te hinten op de reacties die Dwight Lodeweges en Lucas Bijker kregen toen ze de overstap maakten van Cambuur naar Heerenveen. "Toen ik bij Cambuur speelde heb ik ook niet in Heerenveen gewoond", aldus Booy, die niet weet of er kapers op de kust zijn voor Stevens. "Geen flauw idee, daar heeft hij en zijn zaakwaarnemer Dick van Burik niets over verteld."

De 27-jarige Stevens keepte het afgelopen seizoen 29 duels voor SC Cambuur waarin hij 25 keer werd gepasseerd en twaalf keer de nul wist te houden. Eerder speelde hij (voornamelijk in de Keuken Kampioen Divisie) voor FC Volendam, FC Twente, Go Ahead Eagles, Excelsior en Go Ahead Eagles.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand