Wordt SC Heerenveen dupe van ruilduel tussen PSV en AC Milan?

1
Wordt SC Heerenveen dupe van ruilduel tussen PSV en AC Milan?

De afgelopen weken gonst het van de geruchten rondom oud-Heerenvener Denzel Dumfries (24). Met name AC Milan zou concrete interesse hebben en volgens berichten in april zouden de Italianen al met zijn werkgever hebben gesproken.

Wat een transfer voor SC Heerenveen mogelijk minder leuk maakt, is dat linksback Ricardo Rodriguez (27) naar verluidt ook in de gesprekken is betrokken. De Zwitser, vanaf januari gehuurd door PSV, zou dan de omgekeerde weg bewandelen en Milan definitief verlaten voor Eindhoven. De transfersom die Milan dan moet betalen voor Dumfries zal dan automatisch een stuk lager komen te liggen.

Omdat SC Heerenveen recht heeft op een doorverkooppercentage kan dat extraatje dus behoorlijk tegenvallen. Bij een transfer van bijvoorbeeld vijftien miljoen euro en een doorverkooppercentage van bijvoorbeeld tien procent, zouden de Friezen bijna een miljoen euro incasseren. Vooralsnog blijft het echter speculeren, zeker ook zolang er van een transfer of een ruildeal nog geen sprake is.

In 2014 overkwam FC Utrecht hetzelfde toen Michel Vorm de overstap maakte van Swansea City naar Tottenham Hotspur. Omdat Spurs-spits Gylfi Sigurdsson op zijn beurt naar Swansea ging, werd het een deal met gesloten beurzen en kon Utrecht fluiten naar een doorverkooppercentage van ruim dertig procent. Een rechtszaak kon daar geen verandering in brengen.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 May 2020 om 14:07
    Zou ontzettend jammer zijn als het uiteindelijk een ruildeal met een kleine transfersom wordt. Hopelijk is PSV solidair en zien ze het belang in voor de vergoedingen voor Heerenveen en ook Sparta..
vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›