''Waarschijnlijk zal het contract van Bednarek verlengd worden'' KIJKTIP | FOX Sports zendt bekerfinale van 2009 vanavond opnieuw uit Venema erkent: ''Heel vaak gaat het nog over dat ene doelpunt'' Eredivisie moet buitenlandse competities volgen met speelagenda Ex-Heerenvener: ''Ik ben wel een beetje in shock dat we nog spelen''

''Heb geïnformeerd naar Botman, maar bleek financieel onhaalbaar''

2
''Heb geïnformeerd naar Botman, maar bleek financieel onhaalbaar''

Jeffrey van As stopte eind 2019 als manager voetbalzaken bij ADO Den Haag. Onder zijn technische leiding kende ADO twee prima seizoenen met een zevende en negende plaats, maar deze voetbaljaargang draait de club uit de Hofstad zeer moeizaam.

Van As verwachte direct al een lastig jaar. "We waren ervan overtuigd dat we met ADO in de Eredivisie zouden blijven", zegt hij in Voetbal International. "Maar elfde, zevende of negende worden was niet realistisch. Er werd 6,5 ton van het spelersbudget afgehaald en de eigenaar verkocht Wilfried Kanon en Nasser El Khayati voor veel te lage transfersommen."

De manager voetbalzaken moest met minder budget een selectie samenstellen en klopte zelfs bij SC Heerenveen aan. "Joshua Zirkzee, Alessio Da Cruz, Sven Botman, Ché Nunnely; het is slechts een kleine greep uit de spelers naar wie ik heb geïnformeerd of met wie ik heb gesproken. Ze bleken financieel allemaal onhaalbaar", aldus Van As. 

SC Heerenveen huurt Sven Botman voor een jaar van Ajax. De 20-jarige verdediger uit Badhoevedorp wist tot zo ver in 23 wedstrijden twee doelpunten te maken en vier assists te geven voor de Friezen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 19 Feb 2020 om 22:46
  • Quote van 19 Feb 2020 om 19:13
   Dus Van As klopte bij Heerenveen aan voor Botman? Heel bijzonder.
  Bij Ajax neem ik aan?
 • 19 Feb 2020 om 19:13
  Dus Van As klopte bij Heerenveen aan voor Botman? Heel bijzonder.