Hamstra: ''Als we die buitenkans krijgen, dan gaan wij daar voor'' ''Waar maak ik mij eigenlijk druk om? Het zijn allebei Friezen'' Derksen haalt uit: ''Die middenmoot is maar voor één ding bang'' Het voetbalhart van De Haan huilt: ''Man, ik mis het spelletje zo'' Swart: ''Leuk om een keertje naar SC Heerenveen te gaan''

''Jansen vindt dat anderen beter zijn en dat is zijn goed recht''

0
''Jansen vindt dat anderen beter zijn en dat is zijn goed recht''

Als het aan zowel Andreas Skovgaard als SC Heerenveen ligt, scheiden de wegen van beide partijen deze maand nog. De 22-jarige centrumverdediger zit in het Abe Lenstra Stadion alleen maar op de bank en wil een jaar na zijn (transfervrije) komst weer ergens gaan spelen.

"Het is een interessante ervaring geweest om naar het buitenland te gaan, maar sportief gezien is het niet erg succesvol geweest", erkent Skovgaard in gesprek met Tipsbladet. "Ik wil geen clichés gebruiken als 'dat het leerzaam is geweest', maar nu ik de ervaring heb om in een land te hebben gewoond met een andere taal, is dat ook waardevol geweest. Dat neem ik net me mee."

Wat voor de oud-speler van FC Nordsjaelland ook meespeelt is dat hij wel altijd onderdeel is geweest van het eerste elftal. "Maar je voelt je niet echt onderdeel van het team als je nooit speelt. In het begin dacht ik nog dat ik een basisplek kon veroveren, maar de laatste tijd is dat doel alleen maar verder weg geraakt. Het is nooit leuk om op de bank te zitten."

Uit gesprekken met hoofdtrainer Johnny Jansen werd ook wel duidelijk dat op korte termijn daar geen verandering in zal gaan komen. "De trainer vindt dat anderen beter zijn en dat is zijn goed recht." Voorlopig is er nog geen concrete interesse in Skovgaard, maar desondanks rekent hij er wel op dat hij SC Heerenveen deze maand nog gaat verlaten.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!