Derksen haalt uit: ''Die middenmoot is maar voor één ding bang'' Het voetbalhart van De Haan huilt: ''Man, ik mis het spelletje zo'' Swart: ''Leuk om een keertje naar SC Heerenveen te gaan'' KNVB: 'Op 29 juli gaan vier clubs om Europees ticket strijden' Høegh realistisch: ''Lijkt me dat we niet meer gaan voetballen''

''Espejord is een speler die perfect in de formatie van Heerenveen past''

9
''Espejord is een speler die perfect in de formatie van Heerenveen past''

SC Heerenveen heeft eind augustus nog een bod uitgebracht op Tromsø IL-spits Runar Espejord. De 23-jarige spits was op dat moment nog herstellende van een liesblessure, maar dat was voor technisch manager Gerry Hamstra geen reden om hem niet vast te leggen.

Volgens nieuwe informatie van iTromsø lag het bod voor de spits, die nog een contract heeft tot eind 2020, zo rond de 250.000 euro. Voor de Noren was het bod onvoldoende om mee te werken aan een transfer, maar inmiddels is wel duidelijk dat gesprekken over een deal zondag opnieuw zijn opgestart.

"Het mooiste is dat Runar weer mee doet en dat hij steeds beter en beter wordt. Er is al veel interesse geweest voor hem en veel clubs hebben hem gezien voordat hij geblesseerd raakte. We zijn bezig om hem weer fit te krijgen, daarna zal het spel rondom hem beginnen", vertelt technisch manager Svein-Morten Johansen namens Tromsø.

Joacim Jonsson, een analist voor het Noorse Eurosport die eerder Ejuke aanbeveelde, denkt dat Espejord goed bij Heerenveen zou kunnen passen. "Het is een speler die Heerenveen waarschijnlijk al geruime tijd volgt. Nu hij weer fitter wordt, is het wachten voordat hij weer tot volledige wasdom komt."

"Qua transfersom zal het voor Heerenveen voordelige speler zijn. Het is een speler die perfect in hun formatie past. Runar heeft alle randvoorwaarden om te slagen in het Nederlandse voetbal", besluit Jonsson positief.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 9 Oct 2019 om 21:11
  • Quote van 9 Oct 2019 om 20:44
   Off topic:
   Vitesse presenteert de jaarcijfers. 16 miljoen euro verlies. En die Rus maar bijpassen. Je reinste competitievervalsing.
   Liever met JJ in de middenmoot dan op die manier proberen aan te haken.

  Kan me niet voorstellen dat zo'n rus er nog tientallen jaren miljoen achteraan blijft smijten. 3/4 jaar geef ik het de kans, hopelijk dienen ze dan een pas op de plaats te maken.
 • 9 Oct 2019 om 20:44
  Off topic:
  Vitesse presenteert de jaarcijfers. 16 miljoen euro verlies. En die Rus maar bijpassen. Je reinste competitievervalsing.
  Liever met JJ in de middenmoot dan op die manier proberen aan te haken.

 • 9 Oct 2019 om 20:39
  Is misschien Sydney van Hooijdonk niet iets voor ons is nog jong en kan nog groeien
 • 9 Oct 2019 om 11:43
  In het filmpje ziet het er allemaal goed uit, al zegt dat niet alles. Hoe dan ook oogt hij redelijk snel voor iemand die behoorlijk lang is. In FM 2019 ben ik de man laatst ook tegengekomen, maar daar was het meer een target man, terwijl hij in dit filmpje meer beweeglijk oogt. Ben benieuwd of het wat wordt!
 • 9 Oct 2019 om 11:34
  • Quote van 9 Oct 2019 om 11:22
   Waarom heb je toen niet een deal gemaakt van rond de 3/4 ton? En laat hem het seizoen afmaken in Noorwegen, nu is de beste man straks weer fit en vragen ze het vijfvoudige..
  Snap wat je bedoelt, maar blijkbaar was de club niet voor de volle 100% overtuigd. Bovendien moet je maar zien hoe zo'n speler uit zo'n blessure terugkomt. De club kan niet zomaar even een paar ton 'gokken.'
 • 9 Oct 2019 om 11:22
  Waarom heb je toen niet een deal gemaakt van rond de 3/4 ton? En laat hem het seizoen afmaken in Noorwegen, nu is de beste man straks weer fit en vragen ze het vijfvoudige..
 • 8 Oct 2019 om 23:43
  Zijn statistieken bij Jong Noorwegen zien er een stuk beter uit. Op de video maakt hij een goede indruk. Maarja, dat is bij veel spelers zo met een aantal momentopnamen. Toch weet ik nog dat het er bij Finbogasson destijds ook niet al te best uitzag. Veel mensen waren sceptisch. Laten we hopen dat Espejord een zelfde soort speler is, mocht de club hem halen.
 • 8 Oct 2019 om 23:10
  Iemand dicht op het vuur die positief is, zo krijg je toch wat meer vertrouwen in zijn kwaliteiten. Zoals meer mensen al zeiden zijn de statistieken nog niet veel belovend. Dat zegt natuurlijk niet alles, de Scandinavische competities staan niet bekend om de spitsen die er wel even 20 in schieten. Als Hamstra en Brandsma zo overtuigd zijn dan moeten we er maar vertrouwen in hebben.
 • 8 Oct 2019 om 21:18
  “Verklaar je nader”... is er eindelijk iemand met verstand die iets zegt, wordt het niet onderbouwd.