'Of Moreno straks opnieuw een optie is? Dan begint het circus opnieuw''

Na het vastleggen van Jens Odgaard zocht Gerry Hamstra de afgelopen maanden ook nog druk naar een tweede spits. Om diverse redenen lukte het de technisch manager van SC Heerenveen niet om een extra aanvaller te strikken.

"Je kunt nu wel voor een spits gaan en je afvragen of het de oplossing is, of je kunt het intern oplossen. We houden onze oren en ogen open, maar dan moet het wel goed zijn. Je moet voor kwaliteit gaan", verduidelijkt Hamstra in de laatste uitzending van Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Tijdens de transferperiode is de vraag ook: zijn ze vrij? Is de goede timing er?"

"En in sommige gevallen zijn ze nog niet fit genoeg. Kijk bijvoorbeeld naar Espejord (spits van Tromsø IL, red.) dat heeft allemaal wel in de kranten gestaan en daar zijn we ook wel gesignaleerd. Die was gewoon nog niet fit genoeg. Daarnaast moeten we met ons budget nog steeds uitkijken", vervolgt Hamstra, die aan het eind van de transferperiode ook nog naar huuropties keek.

Op de laatste dag liep een deal met Villarreal over spits Simon Moreno (23) op niets uit. "Of Moreno in de winter nog een optie is? Nou, dan gaat het circus opnieuw beginnen, hè? Moreno was een spits die eventueel gehuurd kon worden. Hij is wel een heel ander type spits dan Jens (Odgaard, red.). Het mooie van lijsten is dat je ze hebt, maar dat ze altijd flexibel zijn."

"Hij (Moreno, red.) staat op op onze lijst, maar de voorkeur is nog steeds dat je in de winter iets kunt doen, een speler een half jaar laat acllimatiseren en dan volgende zomer er staan. Dat zou het mooiste scenario zijn", aldus Hamstra, die terloops ook sluimerende geruchten over een spits uit Turkije erkent. "Er is een Turkse spits op bezoek geweest, maar niet uit een Turkse competitie..."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand