Hiddink ziet kansen voor Van Hau: ''Kun je vergelijken met Park Ji-sung''

0
Hiddink ziet kansen voor Van Hau: ''Kun je vergelijken met Park Ji-sung''

Guus Hiddink (72) denkt dat Doan Van Hau een goede zet heeft gedaan door vanuit Vietnam de overstap te maken naar de Nederlandse Eredivisie. De bondscoach van China Onder 22 jaar zag eerder bij PSV hoe spelers uit Zuid-Korea succesvol de overstap maakten.

"Het is een goede leerschool voor hem en een mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Ik weet persoonlijk niet veel over Van Hau maar als een jonge speler goed begeleid wordt en ervaring op kan doen, dan is dat erg goed voor hem", laat Hiddink na weten aan het Vietnamese Bongda.

De voormalige bondscoach van Zuid-Korea waarschuwt Van Hau tegelijkertijd ook dat het een harde leerschool kan zijn en dat hij niet zomaar geïntegreerd zal zijn in Nederland. "Je kunt Van Hau vergelijken met Park Ji-sung toen hij naar PSV kwam. Ik was toen zijn coach."

"Park Ji-sung kwam toen hij 22 jaar was, ongeveer op dezelfde leeftijd als Van Hau. Park bereikte veel succes en was de eerste Koreaanse speler in Nederland en later ook in de Premier League (bij Manchester United, red.). Park plantte de vlag voor vele andere Aziatische spelers om te volgen."

Van Hau zal komend weekend tegen Ajax vanwege het ontbreken van een werkvergunning nog niet speelgerechtigd zijn. De verwachting is dat dit een week later tegen FC Utrecht wel het geval is.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›