'Concurrentie voor SC Heerenveen; eerste bod op spits afgeslagen' ''Deze overwinning is top, want we hebben er spijkerhard voor gewerkt'' Kongolo trots: ''Het is een goed teken dat we veel kansen krijgen'' SC Heerenveen boekt zwaarbevochten zege bij RKC Waalwijk MATCHDAY | Ejuke en Kongolo tegen RKC Waalwijk terug in de basis

Anderlecht-talent wees Heerenveen af: ''Dat was een lastige afweging''

( 3 reacties)
Anderlecht-talent wees Heerenveen af: ''Dat was een lastige afweging''

Hannes Delcroix speelt komend seizoen op huurbasis bij RKC Waalwijk. Ook SC Heerenveen had interesse in de verdediger van Anderlecht, maar hij verkoos een avontuur bij de promovendus boven Friesland.

"Dat was een lastige afweging. Ik heb van beide clubs wedstrijden op internet bekeken. Ja, ook die bizarre wedstrijd tegen Go Ahead Eag­les. Die heb ik nog een keer teruggekeken. RKC en Heerenveen spelen allebei goed voetbal", begint Delcroix tegenover het Brabants Dagblad. "Beide trainers hadden ook een goed verhaal. De aanwezigheid van Fred Grim bij RKC gaf de doorslag. Die heeft meer ervaring en is ook even bondscoach geweest."

De jonge verdediger hoopt bij RKC Waalwijk veel ervaring op te doen om vervolgens terug te keren bij Anderlecht. "Zelf wil ik na dit seizoen klaar zijn voor een plek in de A-ploeg van Anderlecht. Dan is deze missie geslaagd."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Jul 2019 om 17:41
  • Quote van 20 Jul 2019 om 17:19
   Het zegt alles over wat we als Heerenveen verloren hebben aan imago en naam.
  Heeft niets met het imago te maken maar meer met het feit dat JJ nu eenmaal nieuw is en Grim iets meer bekendheid heeft , want Jens Odgaard en Ejuke komen juist door de naam Heerenveen. Dit zegt helemaal niets over JJ of Grim als trainer , omdat Grim bondscoach is geweest wil dat nog niet zeggen dat het een betere trainer is . Deze speler heeft puur gekozen op basis van het vermoeden dat Grim meer ervaren is en dus een betere trainer in zijn ogen. En ik vraag me ook af of we echt rouwig moeten zijn dat deze jongen niet is gekomen , laatste huurling van Anderlecht was ook niet echt een succes. Persoonlijk zie ik liever dat we een speler halen voor meerdere jaren in plaats van volgend jaar weer een nieuwe rechtsback te moeten zoeken .
 • 20 Jul 2019 om 17:19
  Het zegt alles over wat we als Heerenveen verloren hebben aan imago en naam.
 • 20 Jul 2019 om 16:34
  Begrijp t ook nog, vond Grim nooit zoveel maar hoor laatste tijd enorm positieve geluiden. JJ zegt die spelers natuurlijk helemaal niets, niet echt een uithangbord zullen we maar zeggen. Kan ie ook niks aan doen, zal moeten bewijzen dat ie juiste man is.
vrijdag 13 december 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›