'Eventuele transfer Nieuwkoop laat nog even op zich wachten'

8
'Eventuele transfer Nieuwkoop laat nog even op zich wachten'

Binnen Feyenoord is er nog geen eenduidig antwoord over de toekomst van Bart Nieuwkoop bij de club. De 23-jarige rechtsback staat in de nadrukkelijke belangstelling van SC Heerenveen, maar lijkt halverwege de voorbereiding nog niet te weten waar hij aan toe is.

Het helpt daarbij niet dat Nieuwkoop geblesseerd is geraakt op het trainingskamp in Oostenrijk. Momenteel is het rechts achterin bij de Feyenoorders sowieso dun bezaaid, constateert Feyenoord-clubwatcher Dennis van Eersel: "Je hebt St. Juste die daar kan spelen en Nieuwkoop is nu ook weer geblesseerd geraakt."

"Dus als je een rechtsback erbij neemt, dan kan St. Juste ook centraal opgesteld worden. Stam heeft dat ergens wel in zijn hoofd zitten", vervolgt de verslaggever van RTV Rijnmond. Mocht Feyenoord een nieuwe rechtsback halen, dan lijkt de rol van Nieuwkoop (ook met de aanwezigheid van St. Juste) uitgespeeld.

Het kan echter nog wel even duren voordat Feyenoord zich gaat versterken, vermoedt Van Eersel. "Daryl Janmaat wordt genoemd, maar heeft een contract bij Watford en speelt daar veel. Hij wil zelf heel graag terug naar Nederland, maar dat is echt zo'n transfer die in de laatste week gaat rondkomen."

Technisch manager Gerry Hamstra liet drie weken geleden al weten dat de Friezen voor sommige spelers een lange adem moeten hebben. "Er zijn clubs die eerst twee weken willen trainen en kijken wat er gebeurt. De goeien laten zich niet altijd vangen." 

8 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 19 Jul 2019 om 13:45
  • Quote van 19 Jul 2019 om 11:49
   Probeer Leeroy Owusu bij de Graafschap weg te halen.Kan zowel links als rechtsback spelen.Nog jong en zeer talentvol en zou dus in de eredivisie actief willen blijven
  Dit zijn wel de type spelers waar de club groot is mee geworden. Juist door van 'kleinere' concurrenten te kopen, geef je de club ook een beter en groter aanzien. En je verzwakt de concurrentie. Beetje het Ajax verhaal maar dan in het klein.
 • 19 Jul 2019 om 11:49
  Probeer Leeroy Owusu bij de Graafschap weg te halen.Kan zowel links als rechtsback spelen.Nog jong en zeer talentvol en zou dus in de eredivisie actief willen blijven
 • 16 Jul 2019 om 01:10
  Hij lijkt me inderdaad wat te vaak geblesseerd. Staar je a.u.b voor die positie niet blind op één speler. Hij kan best goed zijn (moet hij overigens nog bewijzen) maar als hij vaak geblesseerd is heb je er per saldo weinig aan en zit je nog regelmatig opgescheept met Floranus. Zie bijvoorbeeld ook Schaars. Heeft meer niet gespeeld dan wel.
 • 15 Jul 2019 om 22:31
  Laat Nieuwkoop maar lopen. Het is een man van glas.
 • 15 Jul 2019 om 22:23
  • Quote van 15 Jul 2019 om 22:13
   Geblesseerd dus door schakelen. Van Rheijn is transfervrij bijvoorbeeld
  Die zie ik hier graag komen + ervaring
 • 15 Jul 2019 om 22:13
  Geblesseerd dus door schakelen. Van Rheijn is transfervrij bijvoorbeeld
 • 15 Jul 2019 om 21:59
  Ik mag hopen dat er een alternatief is. Nieuwkoop is wel vaak geblesseerd. Toch zie ik hem wel als een versterking. Ik hoop op nog altijd op een echte CV, Rechtsback en een ervaren middenvelder. De verdediging is namelijk alleen maar minder geworden.
 • 15 Jul 2019 om 21:54
  Hoop niet dat ze alles op Nieuwkoop gokken. Feyenoord was ook gatenkaas en hij kwam nauwelijks ad bak. Dan zou ik toch s verder scouten mi. Moet toch wel iets te vinden zijn qua rechtsbacks zou je zeggen??
Sunday 26 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›