Nog maar twee aanwinsten voor SC Heerenveen: stilte voor de storm?

Met spits Jens Odgaard en middenvelder Hicham Faik heeft SC Heerenveen zich deze zomer nog maar met twee spelers versterkt. Aan de andere kant zijn - inclusief Michel Vlap - deze zomer acht spelers uit de eerste selectie vertrokken.

Gedeeltelijk zal het vertrek worden opgevuld met talenten uit de eigen selectie, maar het is duidelijk dat technisch manager Gerry Hamstra ook in nieuwe speler wil gaan investeren. Naar verluidt gaat het om vijf spelers: een rechtsback, een centrale verdediger, een controlerende middenvelder, een vleugelspeler en een spits.

Serieuze geruchten rondom een opvolger van centrumverdediger Kik Pierie zijn er vooralsnog niet. Met Daniel Høegh, Ibrahim Dresevic, Andreas Skovgaard en Vanja Drkusic is de nood daar ook nog niet heel hoog. Naar verluidt zijn de Friezen wel met RSC Anderlecht in gesprek over huurspelers, maar onduidelijk is nog voor welke positie(s).

Als nieuwe rechtsback lijkt Feyenoorder Bart Nieuwkoop (23) nog altijd de voornaamste kandidaat. Feyenoord-trainer Jaap Stam wilde het jeugdexponent graag eerst in actie zien en zal op korte termijn duidelijkheid geven of Nieuwkoop verkocht mag worden of niet. De rechtsback heeft in Rotterdam nog een eenjarig contract tot 2020. 

Voor de positie van controlerende middenvelder is Hamstra naar verluidt op zoek naar een waardige opvolger van Stijn Schaars. "We hebben veel spelers tussen de 25 en 30 jaar en ook genoeg talentvolle jongens, maar geen echte routinier", liet Hamstra eerder weten. In de huidige selectie ontbreekt het nog aan een echte leider op het middenveld.

Na het vertrek van Arber Zeneli en de tijdelijke komst van Dennis Johnsen is de bezetting qua vleugelspelers minimaal met Mitchell van Bergen, Nemanja Mihajlovic (mag vertrekken) en de 17-jarige Arjen van der Heide. Ook hier zijn de geruchten nog minimaal - en bieden de contacten met Anderlecht mogelijk uitkomst.

In de punt van de voorhoede is het aantal spitsen momenteel dunbezet met Jens Odgaard en Jizz Hornkamp. De zoektocht naar versterkingen bracht al de nodige namen (van Runar Espejord tot Ferdy Druijf en Adrian Dalmau) naar voren, maar vooralsnog zonder resultaat. Er lopen veel goede spitsen rond, maar aan de meesten hangt een vergelijkbaar prijskaartje.

Hamstra wil zijn selectie het liefst zo snel mogelijk rond hebben, maar weet ook dat de transfermarkt pas laat op gang komt. Uiteindelijk sluit de markt pas over ruim zeven weken (!) op 31 augustus.

Foto: Julian Atema

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand