''Er is interesse, maar AZ heeft aangegeven dat ik niet te huur ben''

5
''Er is interesse, maar AZ heeft aangegeven dat ik niet te huur ben''

SC Heerenveen-target Ferdy Druijf (21) mag komende zomer onder geen enkele voorwaarde vertrekken bij AZ Alkmaar. Arne Slot, komend seizoen trainer van de Alkmaarders, heeft veel vertrouwen in de spits.

"Ik dacht: Ik wil met hem (Slot, red.) praten voordat de zomer aanbreekt. Ik wilde weten hoe hij mij ziet, hoeveel vertrouwen er is. In zo’n geval ben ik wel iemand die zelf naar een trainer toestapt, ja," begint Druijf in gesprek met Voetbal International. "Hij vertelde me dat ik onder geen beding weg mocht. De trainer zegt van spitsen te houden die het gras opvreten, die op elke bal lopen."

"Mijn enthousiasme kan hij goed gebruiken. Dat klonk erg positief", vervolgt Druijff, die weet dat de concurrentie in Alkmaar groot is. "Op deze leeftijd moet ik niet op de bank terechtkomen. Ik wil komend seizoen 30 tot 34 wedstrijden in de Eredivisie spelen. Dat weet de trainer ook. Boadu is ook weer fit. Hij was voor zijn blessure eerste spits dus waarom zou hij nu niet gaan spelen?"

"Ik hoop op een eerlijke kans. En als ik op het tweede plan raak? Dan zullen we opnieuw moeten praten. Er is veel interesse van andere Eredivisie-clubs, maar AZ heeft al aangegeven dat ik niet te huur ben. Ik zit hier al zeven jaar en wil graag slagen in Alkmaar. Maar niet ten koste van alles", besluit Druijf.

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 12 Jun 2019 om 12:07
  • Quote van 12 Jun 2019 om 09:28
   Hamstra op vakantie?..er moeten toch nog zo ca 8 spelers komen binnen paar weken..
  Volgens mij komt Hamstra aan bij de club om 09:00 en zet daarna patience aan kijkt de hele dag naar de klok als het dan 17:00 is dan slaakt hij een kreet dat de dag weer voorbij is en naar huis kan vertrekken. Dit herhaalt hij dagelijks tot het 1 september is.

  Even serieus. Om eerlijk te zijn denk ik niet dat er 8 spelers bijkomen. Liever kwaliteit dan kwantiteit.

  Stel ze willen Druijf halen, dan moet je eerst wachten tot hij bij AZ buiten de boot valt. Vervolgens moet je een lijntje uitwerpen, bijvoorbeeld door hem er aan te herinneren welke spitsen hier een stormachtige ontwikkeling hebben gehad nl. Van Nistelrooij, Tomasson, Huntelaar, Dost, Finnbogasson, Allback, etc....., Daarna moet je hopen dat je beet hebt.

  Zolang hij nog een kans heeft om eerste spits te worden bij AZ komt hij echt niet. Zo zullen er bij verschillende clubs spelers rondlopen waar interesse voor is.

  PS @frank ik moest er om lachen.
 • 12 Jun 2019 om 12:07
  Idd Hamstra en SCH erg stil qua spelers raar
 • 12 Jun 2019 om 09:48
  • Quote van 12 Jun 2019 om 09:28
   Hamstra op vakantie?..er moeten toch nog zo ca 8 spelers komen binnen paar weken..
  Vrees dat hij achter het net zit te vissen op de Friese Meren.
 • 12 Jun 2019 om 09:28
  Hamstra op vakantie?..er moeten toch nog zo ca 8 spelers komen binnen paar weken..
 • 12 Jun 2019 om 08:30
  Zal het wel afleggen tegen die Boadu. Wellicht komt er ruimte.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›