Hamstra wacht zware klus: ''Veel ruimte om te investeren is er niet''

Hoewel iedereen rondom SC Heerenveen inmiddels wel gewend is aan de zomerse in- en uitloop van spelers, ontstaat komende zomer een uitzonderlijke situatie. Van de acht spelers die vorige week afscheid namen in het Abe Lenstra Stadion, maakten er zeven met grote regelmaat speelminuten.

Stijn Schaars, Doke Schmidt, Kik Pierie, Morten Thorsby, Pelle van Amersfoort, Sam Lammers en Yuki Kobayashi zullen niet allemaal een-op-een worden vervangen, maar het is duidelijk dat er het nodige transfergeweld voor de deur staat van het Abe Lenstra Stadion. Clubwatcher Reon Boeringa verwacht dat Hamstra zeker zes tot acht spelers zal willen aantrekken.

"Maar wat zijn de beschikbare middelen? Door de transfers van Arber Zeneli (Stade Reims) en Kik Pierie (Ajax) is het begrotingstekort over het huidige seizoen (ruimschoots) afgedekt. Er is daarnaast een eigen vermogen waardoor de club tegen een stootje kan", schrijft Boeringa in de nieuwste uitgave van Voetbal International.

"Hamstra hoeft daardoor niet alleen naar huurlingen en transfervrije spelers te kijken, maar veel ruimte om te investeren is er niet, aangezien over het komende seizoen opnieuw een groot tekort dreigt. Echt investeren kan pas na een transfer van Vlap. Daarom is het voor Heerenveen interessant om een vertrek van de Sneker al snel rond te maken."

Los van een eventuele transfer van Vlap en de daarbij gerekende opbrengsten, staat vast dat SC Heerenveen kritisch moet kijken naar haar uitgaven. Boeringa: "Het salarisplafond is verlaagd en het aantrekken van spelers buiten de EU behoort daardoor definitief tot de verleden tijd. Een terugloop in uitgaven betekent in principe een terugloop in kwaliteit."

En met die realiteit zullen de supporters moeten leren leven, stelt Boeringa tot slot. "Heerenveen is al enige tijd niet meer de vijfde club van Nederland en ook niet meer de zesde of zevende. De Friezen moeten een stap terug doen, in de hoop er uiteindelijk weer twee vooruit te kunnen zetten."

Er moet bij SC Heerenveen de komende zomer een compleet nieuw fundament worden gelegd. Over de uittocht, uitdagingen en benodigdheden in Friesland ???? https://t.co/UIsMSCrX8L

— Reon Boeringa (@reonboeringa) May 23, 2019
Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand