''Bij Heerenveen denken ze dat hun spelers ook 50% duurder zijn''

( 3 reacties)
''Bij Heerenveen denken ze dat hun spelers ook 50% duurder zijn''

Tegenwoordig vliegen de transferwaardes van spelers omhoog. Er is steeds meer geld gemoeid bij de rijkere clubs en dat dringt ook door tot de 'kleinere' clubs.

"Het is ongelooflijk hoeveel er tegenwoordig geboden wordt op spelers", begint zaakwaarnemer Humphry Nijman bij de NOS. "Als je ziet hoeveel Real Madrid neerlegt voor een 21-jarige verdediger. Vijftig miljoen euro: een krankzinnig bedrag! Je kan maar één conclusie trekken: dat het heel extreem aan het worden is."

"De negatieve consequentie is dat het bestuur van bijvoorbeeld Heerenveen denkt dat hun spelers ook vijftig procent duurder zijn", vult collega-zaakwaarnemer Rob Jansen aan. "Dat bedrag zijn ze natuurlijk niet waard, maar dat gaat wel gebeuren. Let maar op.''

"Het effect van Ajax werkt door op alle clubs. Als het Nederlandse voetbal in de belangstelling komt, wordt er in een breder scala gekeken. En wat is het effect op de nummer 12, 13, 14 bij Ajax? En wat op de jeugd? En op de andere spelers in de eredivisie?", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 19 Mar 2019 om 12:53
  zaakwaarnemers zorgen wel dat waardes omhoog vliegen
 • 19 Mar 2019 om 11:41
  Beetje vreemd stuk dit....dat ze het verleggen naar kleinere clubs? Alsof een Frenkie de Jong ook idd 70 a 80 mln waard is. Als je krankzinnige bedragen voor spelers betaalt is het logisch dat dat naar onderen toe doorwerkt ja.....de kleine clubs bepalen deze krankzinnige marktwaarde niet, dat doen de grote clubs.Het zou dan ook heel vreemd zijn om je eigen topper voor wat losgeld v/d hand te doen?
  Als ze bovenin stoppen met die flauwekul, zal het effect hebben, niet andersom.
 • 19 Mar 2019 om 10:16
  Is het héél gek? Waarom zou een 'Frenkie' voor 70 tot 80 miljoen naar Barca gaan, terwijl 'wij' voor een Vlap of Pierie (bij wijze van) akkoord gaan met twee tot drie? Wanneer het geld in onze eigen Eredivisie 'blijft', zal de waarde van de competitie toenemen. De zekerheid én de kansen voor onze mooie club in het bijzonder.
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›